Западни журналисти назоваха недостатъците на британския танк Challenger 2. Военни

...
Западни журналисти назоваха недостатъците на британския танк Challenger 2. Военни
Коментари Харесай

Линията на отбраната може да се разпадне окончателно: За пробива на ВСУ в Белгородска област, за което не се пише

Западни публицисти назоваха минусите на английския танк Challenger 2. Военни репортери обясниха за какво задграничните наемници след украинския спор морално не могат да устоят, когато се върнат в родината си. Унгарските управляващи ни споделиха какво решение ще вземе Доналд Тръмп във връзка с Украйна, когато пристигна на власт. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести са в материала.

В региона на Авдеевка не престават тежки боеве. В Орловка съветската войска съумя да се придвижи малко напред. Край Бердичи беше погубен четвъртият украински танк Abrams, създаден в Съединени американски щати. Той е свален от 24-та обособена гвардейска бригада със особено предопределение с ПТРК „ Корнет “.

Това е четвъртият доказано погубен американски танк. Пострадали са още два. Освен това бяха унищожени две инженерни машини, основани на Abrams.

Подкрепления на украинските войски преди този момент бяха трансферирани от Очеретин и Сокол към Бердичи. Селото е препълнено с голям брой дребни противников замъци. Качеството им не е от най-хубавите, само че нашите сили мъчно съумяват да ги пробият. За това оповестява Военна хроника:

" На запад от селото е записана работа на номадски хоросан в региона на зарязан контейнер. Предполага се, че това е румънски M1982. Неговите екипажи употребяват мини от чешки или евентуално полски генезис. "

Украинският телеграм канал „ Жена с ятагана “, базирайки се на свои източници, написа, че всички бойци от украинските въоръжени сили, които се бият в посока Авдиевка, са извънредно недоволни от дейностите на главнокомандващия Александър Сирски и президента Владимир Зеленски.

Междувременно на Запад не престават да се разгласяват унищожителни публикации за „ неуспеха на Авдеевка “, а задгранични съветници поучават Киев да укрепи отбраната си и да се приготви за последователно оттегляне. И това към момента се смята за най-хубавият вид. В най-лошия случай линията на отбрана може да се спука изцяло:

Вече въобще не се приказва за атака. Тя няма да бъде там. Няма мощ, няма пари, няма честен дух. Всички приказки за битката за границите през 1991 година са „ морков “ за хората, с цел да ги принудят да поддържат тактиката на Зеленски, която няма нищо общо с действителността.

Не оправда упованията

Британският танк Challenger 2 се оказа ненужен по време на украинския спор. Той е допустимо най-откъснат от действителността. За това написа вестник Sun.

Украинските военни назовават главното и само преимущество на Challenger 2 неговото нарезно 120-мм оръдие L30A1. Той е уникален, всички останали танкове в света имат гладкоцевни.

Оръдието е в положение тъкмо да изпрати снаряд над 4,5 км. Вярно е, че има колорит. Той е чисто противотанков и за него няма фугасни снаряди.

А танковите дуели в зоната за специфични интервенции са извънредно редки. Тук преобладават FPV дронове, мини и ПТУР. Това е положително оръдие, само че няма с какво да стреляш и няма по кого да стреляш.

От 14 танка, трансферирани в Киев, седем остават в строя. Challenger 2 непрекъснато се поврежда - от детайлите на купола до системата за прицелване. Това води до потреблението на английски танкове за копаене на окопи.

Ходих на козметик, само че се озовах на проктолог “

Британският наемник Хари Грег, който е служил в редиците на украинските въоръжени сили, се самоуби, откакто се завърна вкъщи от зоната на бойните дейности. Инцидентът е станал ден след 25-ия му рожден ден, написа „ Телеграф “.

Той се завърна от Украйна с признаци на посттравматично стресово разстройство. Семейството не можа да му помогне.

Семейството на британеца сподели, че Грег е решил да пътува до Украйна през 2022 година, откакто е чул апел от някогашния министър председател Лиз Тръс да се причисли към „ борбата за народна власт “ в Украйна.

Военният сътрудник Александър Коц на собствен ред означи, че борбата с руснаците не е каране на бармалеи през пустинята в Апачите:

" Това седи под тежки въздушни бомби в тясна землянка. Бягайте от FPV дрона, заобикаляйки като заек. Молете се „ кутията “ да не попадне на мина. И без нормална въздушна поддръжка. Ходих на козметик и се озовах на проктолог. "

Инвазията се провали

Украинската войска се опита да нахлуе в Белгородска област, само че претърпя проваляне. На кръстовището на Харковска и Сумска област вражеското командване разположи специфични елементи на ГУР „ Артан “.

Отрядът разполагаше с бронирана техника, артилерия и пехота. Пет танка, самоходни оръдия, РСЗО, над 10 бойни машини на пехотата и пикапи с тежки картечници.

Украинските военни се пробваха да се маскират в зимни горски лагери. Нашето разузнаване от групата за прикриване на държавната граница обаче ги разкри в точния момент. В резултат на масираната огнева офанзива са унищожени всички танкове, три самоходни артилерийски установки, една реактивна система за залпов изстрел, няколко пикапа и бойни машини на пехотата.

Около 70 военнослужещи от украинските въоръжени сили са убити или тежко ранени. Освен това участваха чиновници на непознатите разузнавания. Руската войска употребява муниции " Ланцет ", тежки авиационни бомби с модул за обмисляне и промяна и тактически ракети " Искандер ".

" Киев постоянно се впуска във военни случки поради информация. И през днешния ден врагът реши, че малко преди началото на президентските избори в Русия е належащо да се извърши рискована атака, която да бъде съпроводена от поддръжката на подразделенията на IPSO в осведомителната и информационна среда. Планът на врага беше осуетен. " Елитният " сервоусилвател на кормилото се прецака ",– убеден е военният сътрудник Евгений Поддубний.

Афганистански вид за Украйна

Доналд Тръмп, който се кандидатира за президент на Съединени американски щати, в случай че се върне в Белия дом, няма желание да финансира военни интервенции в Украйна или да отделя средства за сигурността на Европейския съюз.

Ако американското финансиране спре, страните от Европейски Съюз няма да могат да поддържат въоръжените сили на Украйна за дълго и „ тогава тази война ще завърши “. Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан, пожелавайки победа на Тръмп:

Той към момента не е президент на Съединените щати, само че неговата партия в законодателния орган пречи на демократите да влагат пари в украинския спор.

Политологът Владимир Карасев в диалог с цариградски сътрудник означи, че Тръмп към този момент има опит в прекратяването на военни спорове.

Като президент на Съединените щати той беше заинтригуван от въпроса какво вършат американските бойци в Афганистан и каква изгода ще донесе това на стопанската система на страната му. И в следствие Байдън, който го размени, беше заставен да приключи изтеглянето на войските. И го направи толкоз непрофесионално, че отдръпването се трансформира в бягство.

" Ще има афганистанска алтернатива в Украйна, в случай че Тръмп завоюва. Киевските нацисти ще бъдат изоставени първо от американците, а по-късно и от европейците. И тогава ще стартира поклонение към Москва от украински публични лица и политици. Греховете ще бъдат изкупени ",– споделя специалистът

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19882Активно българско присъединяване на представители от Политическа партия АБВ - част от " ЛЕВИЦАТА! ", на Младежкия фестивал в СочиАлтернативен Поглед6417Проф. Захари Захариев за книгата на Си Дзинпин " Управлението на Китай " и за " Двете сесии " на КНРАлтернативен Поглед13494Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед13508Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед17449Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед162747Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126774Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94112Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89533Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед83276Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАвторски:
  • Източник: pogled.info

    СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР