Западни експерти прогнозираха, че новата мобилизация на войски на руския

...
Западни експерти прогнозираха, че новата мобилизация на войски на руския
Коментари Харесай

Експерти: Мобилизацията на Путин ще удължи, но няма да спечели войната

Западни специалисти предвидиха, че новата готовност на войски на съветския президент Владимир Путин ще удължи войната, само че няма да промени салдото на място. И предупредиха да не се омаловажава обновената му нуклеарна опасност.

Анализатори споделиха, че това е политически рисков ход за съветския водач,

с нараснала вътрешна опозиция против войната и със конструкция за военна готовност, която е атрофирала през последното десетилетие.

„ Те няма да могат да създадат това добре “, сподели Дара Масикот, експерт по защитата на Русия в Rand Corp, който е изследвал процеса на готовност. „ Те ще съберат хора и ще ги изпратят на фронта със остаряло образование, неприятно управление, съоръжение, поддържано в даже по-лошо положение от дейната работа, и ще ги изпратят в месомелачка, тъй като нямат време да чакат. “

Укрепване на предните линии

Майкъл Кофман, експерт по защитата в Центъра за нова американска сигурност, мозъчен концерн във Вашингтон, предизвести да не се омаловажават напъните. Това ще помогне на Москва да укрепи актуалните бойни линии под тежкия напън от украински бойци, подкрепяни от западни оръжия. „ Ясно е, че съветската войска е доста уязвима през зимата и в действителност наподобява още по-зле през 2023 година “, сподели Кофман в сряда. „ Така че това, което прави, е да разшири способността на Русия да поддържа тази война, само че не и да промени цялостната траектория и изхода. “

Размяна на изтощени войски с необучени

Но предизвикването пред Путин е построяването на мощ от резервисти с уместно образование, съоръжение, водачество и мотивация. " Ако обучавате тези резервисти... това не е задоволително. Качеството на образованието към момента ще бъде под въпрос. Кой ще ги управлява? Всички тези други неща към момента са открити въпроси ", сподели Роб Лий, старши помощник в Изследователския институт за външна политика.

„ Тази война от ден на ден ще се води от доброволци от украинска страна, които са стимулирани,... а от съветска страна ще забележим по-голям дял хора, които не желаят да бъдат там “, сподели той. Мик Райън, пенсиониран австралийски военачалник и анализатор на защитата, споделя, че Путин към момента желае „ да удължи войната и да изчака западните народи “. „ Като се има поради, че бойните характерности се утежняват от 3-4 четири месеца, това е изтощена мощ, която се нуждае от ротация “, сподели той в Twitter.

„ Броят, който се приканва, не е задоволителен, с цел да има някакъв решителен принос или да промени изхода от войната... Това е повече за ротация и замествания “, сподели той.

Ядреният " блъф "?

По-загрижена беше опасността на Путин да употребява нуклеарна мощ против всяка опасност за " териториалната целокупност " на Русия. „ Със сигурност ще използваме всички средства, с които разполагаме, с цел да защитим Русия и нашия народ. Това не е блъф “, сподели Путин и добави: „ Тези, които се пробват да ни изнудват с нуклеарни оръжия, би трябвало да знаят, че вятърът също може да се в тяхната посока ”.

Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби, назова думите на Путин " безотговорна изразителност ”, само че въпреки всичко сподели. " Ние го одобряваме доста съществено ".

Докато някои анализатори отхвърлиха изявлението на Путин като неведнъж фукане, други споделиха, че Путин наподобява е трансформирал откритата политика на Русия за потребление на нуклеарни оръжия,

в това число оставяйки без отговор дали тя ще се ползва към окупираните украински територии, които Москва желае да анексира.

„ Заплашвайки с потребление на нуклеарни оръжия, което надвишава съветската декларативна политика, Путин демонстрира отчаянието си от провалената си война в Украйна “, написа в Twitter Ханс Кристенсен, експерт по нуклеарна политика във Федерацията на американските учени.

„ Това звучи като следващото туптене в гърдите, само че явно е най-явната нуклеарна опасност, която Путин е отправял до момента “, сподели той. „ От значително значение е НАТО да не се хваща на въдицата и да подхранва подправения му роман, като категорично заплашва с нуклеарно възмездие.

Андрей Баклицки от Института на Организация на обединените нации за проучване на разоръжаването сподели, че изказванията на Путин „ надвишават съветската нуклеарна теория, която допуска първо Русия да употребява в стандартна война, когато самото битие на страната е застрашено “.

„ Идвайки от лицето, което има единствената власт да взема решения във връзка с съветските нуклеарни оръжия, това изказване ще би трябвало да се одобри съществено “, сподели той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР