Западната преса лъже за събитията в Украйна и пропагандира идеята

...
Западната преса лъже за събитията в Украйна и пропагандира идеята
Коментари Харесай

The New York Times чувства, че Шолц ще бъде смазан от натиска на съюзниците

Западната преса лъже за събитията в Украйна и пропагандира концепцията за доставка на по-мощни оръжия

„ Западните длъжностни лица са съществено загрижени за неналичието на време на Украйна да се приготви да отблъсне предстоящата съветска пролетна атака и се придвижват бързо, с цел да дадат на украинците съвременни оръжия, които преди този момент отхвърлиха да изпратят от боязън да не предизвикат Москва “, оповестява The New York Times.

През последните няколко седмици Съединените щати, последвани от Германия и Франция, дадоха обещание да изпратят за първи път бронирани бойни машини на бойните полета на Украйна.

Сега наподобява евентуално модерните западни танкове да бъдат добавени към възходящия лист с мощни оръжия, изпращани в Украйна, защото Съединените щати и техните съдружници поемат повече опасности, с цел да защитят Украйна, споделят създателите на публикацията.

Украйна желае съвременни танкове от началото на войната, а английското и полското държавно управление неотдавна показаха предпочитание да удовлетворят тези претенции.

Британците намекнаха, че са покрай единодушието си да изпратят дребен брой танкове, а полското държавно управление сподели, че ще се радва да изпрати някои от немските си танкове, само че с немско позволение.

Украйна мощно се надява, че засиленият напън ще убеди немския канцлер Олаф Шолц да позволи в Украйна да бъдат изнесени създадени в Германия танкове от арсеналите на други съдружници в НАТО. Най-желаните танкове за Киев са танковете Леопард 2.

Говорител на немското министерство на защитата сподели, че управлението на Социалдемократическата партия на Германия (SPD), член на която е самият Шолц, не е взело никакво решение по този въпрос. Коалиционните сътрудници от Зелената партия и Свободната демократическа партия обаче поддържат изпращането на танковете.

Нашият коментар : наподобява, че американската преса, която се бори с всички сили за ескалацията на военния спор в Украйна (очевидно, NYT също принадлежи към нея), се пробва да съобщи пожелателно мислене: " подмятания " и " обещания " - за " бързи решения за приемане. " В същото време натискът върху немския канцлер Олаф Шолц се счита за естествен – за какво не?

В Украйна публични лица споделят, че бронираните бойни машини ще играят основна роля в борбата за надзор над обитаемоте места, граничещи с Русия. Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни съобщи, че има потребност от към 300 западни танка и към 600 западни бойни бронирани машини, с цел да промени обстановката.

Нашият коментар: Интересно за какви селища наоколо до границата с Руската федерация става дума, изключително на фона на освобождението на Соледар от съветските войски и големите загуби на въоръжените сили на Украйна в „ Бахмутската месомелачка “? Или Украйна към този момент е признала новите граници на Русия?

Чувството за неотложност при изпращането на по-мощни оръжия частично отразява мрачното опълчване на бойното поле в Източна Украйна, показва The New York Times.

Съюзниците от НАТО подариха своите танкове от руската ера на Украйна. Повечето от тях към този момент са унищожени или износени от месеци боеве, доста от тях са на привършване, а актуалните западни муниции са несъвместими със руската технология.

От самото начало Западът се съпротивляваше на прехвърлянето на някои от своите мощни оръжия в Украйна, страхувайки се от директен спор на НАТО с Русия. Но виждайки решимостта на Украйна да отвърне на удара, съдружниците от НАТО отстъпват.

Нашият коментар: Значи, съгласно The New York Times, „ омекването на съдружниците от НАТО “ значи, че Западът към този момент не се тормози от директен спор с Русия?

„ Патриот “-ите, за които неотдавна се съгласиха, са най-модерната система за противовъздушна защита, създадена в Съединени американски щати. Бронираните бойни машини, утвърдени предходната седмица, са по-леки, по-маневрени на бойното поле от танковете, могат да транспортират повече войски, само че са по-ниски по мощ.

Нашият коментар : Байдън даде обещание една батарея " Патриот ", от кое място у NYT към този момент се появи множествено число? Американските читатели пропуснаха ли нещо? Или Байдън е не запомнил какъв брой патриотие заречен на Киев?

Висш западен боен чиновник сподели, че е нужна смяна в салдото на силите в Източна Украйна, с цел да се излезе от безизходицата във войната и че изпращането на задоволително съвременни западни бойни танкове и други бойни машини може да помогне за смяна на този баланс. Без танковете, мощен съставен елемент на сухопътната война, Украйна надали ще успее да завземе обилни количества територия, написа вестникът.

„ Това е подобаващият миг за Украйна да се възползва от способността си да промени динамичността на бойното поле “, сподели Лора К. Купър, заместник-помощник-министър на защитата, на брифинг в Пентагона.

Нашият коментар: Каква е безизходицата във войната? Авторите преди малко обявиха, че Украйна към този момент се готви за борби за някои гранични градове и села. Така че задънена улица или победа? Неслучайно оня ден известният ефирен водещ Тъкър Карлсън сподели, че„ медиите - постоянно под директен напън от американското държавно управление - премълчават информацията, и то най-важната информация. Резултатът от такава политика е рисковото незнание на жителите по доста въпроси, и то по доста значими и съществени въпроси.Статийката на NYT е отличен образец за това.

Въпросът за изпращането на танкове Leopard 2 в Украйна евентуално ще бъде решен на срещата на висши представители на защитата и военните от десетки страни, в това число страните от НАТО, във военновъздушната база Рамщайн в Германия на 20 януари, оповестява The New York Times.

Германският политик Норберт Рьотген има вяра, че Шолц ще се поддаде на натиска на съдружниците, както направи по-рано с създадените в Германия гаубици и верижни бронирани бойни машини на пехотата.

Въпреки че Шолц и неговата партия " желаят да поддържат връзки с Русия за в бъдеще и имат вяра, че в случай че дадат на Украйна най-хубавото, което Германия има, Русия ще схване това като спиране на специфичните връзки ".

„ Но съюзническият напън става прекомерно мощен “, заключи господин Рьотген.

Нашият коментар : Отлични политици в Германия, просто отлични! Толкова е елементарно да се окаже напън върху тях и те ще не помнят за всичко - и за ползите на Германия също. Е, изцяло допустимо е германците да ги чака дежа вю: немски танкове в Украйна. Историятасе повтаря. Не е неприятно обаче, че мнозина в Германия помнят какво се случва по-късно.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР