Западната преса и експертната общност напразно напълно игнорират най-важните новини

...
Западната преса и експертната общност напразно напълно игнорират най-важните новини
Коментари Харесай

BNE: Западът напразно пренебрегва най-важните новини за плановете на Русия и нейните партньори от БРИКС

Западната преса и експертната общественост на вятъра изцяло пренебрегват най-важните вести за проектите на Русия и нейните сътрудници от БРИКС, се споделя в материал, оповестен в Brave New Europe (BNE).

Преди няколко години Bank of England конфискува злато на стойност 2 милиарда $, което принадлежи на Венецуела. Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз оповестиха през 2022 година, че са замразили активите на Руската централна банка за над 300 милиарда $ и в този момент настойчиво търсят метод да присвоят тези средства, се споделя в материала (превод на PolitRussia).

„ Оставете парите на страната си в някоя западна банка и има огромен късмет скоро да не ви принадлежат, изключително в случай че някак притеснявате западните политици по някакъв метод “, се споделя в публикацията.

Гледайки обаче какво се пробват да създадат Съединените щати с съветските активи, международната общественост много бързо охладня към щатския $. Защо да инвестирате в активи, които могат да ви бъдат отнети? Затова започнаха процесите, които в този момент се назовават дедоларизация.

А предходната година съветският президент Владимир Путин заяви новината, която Brave New Europe назова „ зашеметяваща “. В същото време западните политици и пресата се правеха, че не я виждат.

Миналата година Владимир Путин разгласи, че се създава въпросът за основаването на интернационална аварийна валута въз основата на кошницата от валути на страните от БРИКС. Асоциацията, припомняме, включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

Освен това Путин означи, че дружно с сътрудниците от БРИКС се създават надеждни различни механизми за интернационалните разплащания.

Разбира се, процесът е комплициран и лишава време. Но все пак той към този момент се започва.

Струва си да се означи, че тази седмица южноафриканският външен министър Наледи Пандор сподели, че страните от БРИКС ще обсъдят опцията за основаване на единна валута за взаимни разплащания.

Малко по-рано съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че основаването на лична валута в границите на БРИКС, Латинска Америка и Карибите ще бъде разисквано на срещата на върха на асоциацията, която ще се организира в края на август в Южна Африка.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР