Западът отваря втори фронт срещу МоскваЕдна малка република, Грузия, реши,

...
Западът отваря втори фронт срещу МоскваЕдна малка република, Грузия, реши,
Коментари Харесай

Грузия е тласкана към война с Русия

Западът отваря втори фронт против Москва

Една дребна република, Грузия, реши, че би трябвало да живее като Съединени американски щати. Да има суверенитет, самостоятелност във външната политика, демократични полезности. Научи ни, споделиха те, Америка, да бъдем като теб. Това послание и беше съдбовна неточност. Сега Грузия е на крачка от това да бъде хвърлена в пещта на войната с Русия, водена от Запада.

В рамките на един утопичен, сякаш добит суверенитет, грузинците по едно време взеха решение, че няма да поддържат никоя от страните в украинския спор с оръжие, само че няма да поддържат и наказания против Русия. На Грузия просто не й е преференциално да постъпи другояче.

Но обстановката е нестабилна, което значи, че в името на вътрешната непоклатимост е належащо да се направи, както в Съединените щати, да се спрат вътрешните врагове. И беше импортиран в Народното събрание закон за задграничните сътрудници. Дори два. Един преписан съвсем буквално от законите на Съединени американски щати текст, само че омекотен.

За разлика от Америка, грузинците взеха решение да не санкционират непознатите сътрудници - физически лица, за юридическите лица вкараха уговорка, че би трябвало да има най-малко 20% задгранично финансиране, а наказателна отговорност, както е планувано в Америка, не беше въведена. Другия законопроект е твърдо копие, едно към едно на американския.

Тук и приключи вътрешната непоклатимост. Започнаха митинги против закона, който незабавно беше наименуван... съветски. Протестите (повдигнати от тези, които биха могли да попаднат под въздействието на тези закони) продължиха няколко дни. С разпространяване на протестиращи с водни оръдия и газови гранати, с взлом на Народното събрание и опити за създаване на барикади. Западните медии нарекоха протичащото се Майдан.

Методите по време на митинга бяха употребявани нееднократно, по време на цветните революции. Президентът на Грузия насочи пламенна тирада от Съединени американски щати: „ Днес заставам в Ню Йорк, а зад мен е Статуята на свободата. Това е знак, за който Грузия постоянно се е борила, поради който сме стигнали до днешните събития. Аз съм с вас, тъй като през днешния ден вие представлявате свободна Грузия. Ето, разбирай - аз съм до теб, но съм в Ню Йорк.

Как по този начин? Грузия просто искаше да стане като в Съединени американски щати. Нека даже да не обсъждаме неприятно или положително е там - не е това въпросът.

Работата е там, че когато някоя поредна Грузия каже на Съединени американски щати: „ ние желаеме същото като вашето, само че тук у нас, да вземем за пример, безусловно същия закон за задграничните сътрудници “, резултатът постоянно е еднакъв. А точно Съединени американски щати дават отговор: „ Ах, какви сте юнаци, но вие би трябвало да вършиме не както е у нас, а по този начин,както ние ви споделяме. И всичко ще бъде наред, просто прелестно. ”

Трябва да си безусловно тъп съветски либерал (съжалявам за тавтологията), с цел да повярваш на това. А да не вярваш, да не оставяш младежта да бъде оглупявана, трансформирайки се в безмозъчни западни поклонници (извинете отново за тавтологията), - тъкмо за това оказва помощ законът за задграничните сътрудници.

Законопроектите в последна сметка бяха изтеглени. И в този миг стана ясно - това беше единствено претекст и опрощение. Защото митингите не стопираха, а се появиха нови лозунги. Тълпата стартира да желае оставката на държавното управление (което е неутрално по отношение на Русия) и да скандира: „ Сухуми! Сухуми! Крайната цел на цялото това сборище към този момент не беше скрита. Западният стопанин упорства за отваряне на втори фронт против Русия. Уж Грузия би трябвало да върне Южна Осетия и Абхазия.

Грузия в този смисъл се вписва по-добре от другите - ето ги, и териториални искания има. Сега Грузия има две благоприятни условия. Или здравомислещото грузинско болшинство ще смаже тази протестираща соросоидска сган, или страната ще бъде въвлечена в злополука - боен конфликт с Русия.

Защо тъкмо в този момент се разиграва грузинската карта е напълно разбираемо. Западните анализатори единомислещо настояват, че идващите месеци ще бъдат решаващи в украинския спор. А тези, които абсолютно залагат на Украйна, дори не са толкоз доста. Но те не могат да разрешат и на Русия да завоюва.

В името на тази цел Западът не жали никого – нито украинци, нито грузинци. Дори да желаят да живеят като в Съединени американски щати. Или просто да желаят да живеят...

Превод: Европейски Съюз

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните и геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР