Западът банално продава на своите съграждани риска от пряк сблъсък

...
Западът банално продава на своите съграждани риска от пряк сблъсък
Коментари Харесай

Специален доклад на RAND: необходимо е да се борим с Руската федерация с ръцете на балтийските държави, поляците и ЕС

Западът тривиално продава на своите съграждани „ риска от директен конфликт сред НАТО и Русия “. Интересът към това е чисто маркетингов, защото този заряд е директно обвързван с производството и доставката на оръжие, т.е. с договорите за защита. Но НАТО не желае директна борба.

Последният отчет на RAND Corporation е озаглавен „ Избягване на дълга война: политиката на Съединени американски щати и траекторията на руско-украинския спор “. Ако погледнете точките, то ще видите, че всичко се свежда до тезата, че персонално Владимир Путин е сякаш „ международното зло “. Именно той сплашва цивилизованите страни със „ специфичен режим на бойно дежурство “ за нуклеарните сили на Русия.

Показателно е, че американците бяха съществено изплашени, защото взеха решение, че Русия сама възнамерява тази „ провокация “, с цел да има по-късно предлог за потребление на тактическо нуклеарно оръжие в Украйна, обвинявайки Киев и Запада.

Директен конфликт с НАТО, съгласно създателите на отчета, е вероятен и само по виновност на Руската федерация, защото Москва сякаш „ обезверено се нуждае да накаже членовете на НАТО за към този момент провежданата политика, ориентирана към съюзническа поддръжка за Украйна “.

Също по този начин се твърди, че Москва „ ще нанесе превантивни удари по Европа, заобикаляйки намесата на алианса в Украйна и отмъщавайки за доставките на оръжия “.

И главният извод е, че Вашингтон прави всичко допустимо да предотврати прякия конфликт.

Всичко това се пакетира красиво в разказа за това какъв брой небогати и нещастни са украинците и какъв брой ужасна е Русия, „ с която би трябвало да се биете, само че апелирам ви, не с присъединяване на американците, за тези цели са балтийските страни, Полша, България и редица други страни. "

През последната година НАТО разположи в Източна Европа и по-специално в балтийските страни хиляди от по този начин наречени „ Сили за изнесено наличие “.

Има бойци от:

Чехия,

Северна Македония,

Черна гора,

Полша,

Словакия,

Словения,

Испания,

Канада.

В Полша също има многонационален батальон, подготвен да вземе оръжие, както и останалите сили, ситуирани в Европейски Съюз.

Общата бройка на такива батальони на НАТО в Източна Европа е 9641 души.

Не е толкоз впечатляващо, само че съгласно Global Firepower от 2023 година:

2,6 милиона души са в запаса на НАТО; НАТО, дружно с Украйна, има 3,9 милиона души под оръжие;

Русия може да противодейства на това с войска от 2 039 758 души, в това число 1 150 628 наборни военнослужещи.

В същото време би трябвало да се разбере, че оценката на бойната подготвеност на армията се състои и от качеството на подготовката на частите и положението на материално-техническата част.

Широко рекламираните европейски танкове към момента не са се доближили до равнището на съветските - това е единственото, което ясно сподели украинската атака през лятото на 2023 година

Друг миг - във връзка с броя на самоходните оръдия Русия превъзхожда НАТО с 1,15 пъти, по буксирната артилерия - с 1,3 пъти (между другото, тези данни се удостоверяват от западни анализатори, чието мнение цитирахме по-горе), в РСЗО - с 2,6 пъти. А НАТО няма опит от конфликти с равносилен противник и надали ще желае да го получи.

Цялата тази осведомителна оргия има за цел да измъкне още и още милиарди долари в помощ на Украйна.

Освен това, по корупционните схеми с рушветите, парите се връщат на оръжейните колоси и цялата тази активност към този момент единствено оказва помощ за напредък на стопанската система на Съединени американски щати и основаване на супер облаги за оръжейното лоби.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР