Заниманията с колективни изкуства и спорт могат да допринесат за

...
Заниманията с колективни изкуства и спорт могат да допринесат за
Коментари Харесай

Министър Пенов: Изкуствата и спортът ще помогнат срещу агресията в училище

Заниманията с групови изкуства и спорт могат да допринесат за справяне с експанзията в учебните заведения. По Националната стратегия " Заедно в изкуствата и спорта “ за тази образователна година са планувани 90 млн. лв.. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов пред участниците в кръгла маса " Училище без експанзия за сигурна учебна среда “, проведена от МОН в съдействие с Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) в България, оповестиха от Министерството на образованието .

Такъв вид действия основават умения за работа в екип, за сливане към обща цел на възпитаници, учители, актьори, спортисти и други А за какво не и на родители? Би могло да се търсят сходни форми и в работата по образователните дисциплини, в клас и в заниманията по ползи, уточни проф. Пенов. Той разчита на концепциите на самите учители за понижаване на експанзията в класната стая.

Министър Сашо Пенов сложи и въпроса за експанзията против учителите. Писаното право не е задоволително, в случай че нямаме настоящата система от превантивни ограничения, които да доведат до почитание към учителската специалност, до убеждението, че тя е в интерес на учениците и резултатът от ученето е важен за обществото, безапелационен бе той.

Министерството на образованието и науката има устойчива и поредна политика, обвързвана с обезпечаването на сигурна учебна среда, в която всяко дете и възпитаник да развива своя капацитет. Проф. Пенов означи, че се предизвиква шерването на значими въпроси, свързани с по-доброто схващане на прекарванията на децата и младежите и с даването на благоприятни условия за обезпечаване на психическа поддръжка, която става все по-необходима в днешната действителност.

По време на кръглата маса бе маркирано, че от голяма важност за постигането на сигурна учебна среда е междуинституционалното съдействие. Отчетена бе и значимата роля на учебните психолози в поддръжка на децата, учениците и фамилиите.

Винаги съм считал, че положението и развиването на всяка страна зависи от образованието. Затова поздравявам, че слагаме на дневен ред като акцент тематиката за експанзията и за езика на омразата в учебно заведение, сподели министърът на образованието и науката.

" На форума шефове, учители и възпитаници от пет учебни заведения показаха положителни практики от стартиралата пилотно стратегия " Стъпки дружно “. Като нов опит за взаимоотношение с родителите бе показано провеждането на изнесени наставнически срещи. Министър Пенов връчи документи на учебни заведения за апробиране на програмата за предварителна защита на насилието и издевателството в учебно заведение " Стъпки дружно ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР