Занаятчийското училище в Стария град тръгва от утре. Стартът му

...
Занаятчийското училище в Стария град тръгва от утре. Стартът му
Коментари Харесай

Учат деца на майсторлък в Занаятчийското училище в Стария гр...

Занаятчийското учебно заведение в Стария град потегля от на следващия ден. Стартът му до момента бе отлаган два пъти поради ограниченията против корона вируса. Заради пропуснатия месец март в идващите 4 седмици ще има занятия в събота и неделя.

„ Целта е да наваксаме забавянето. Някои деца се отхвърлиха, нови са се записаха, само че броя им остава към 100. Падат се по 4-5 деца при всеки майстор”, изясни председателката на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева.

Решено е по време на занятията с децата да не се позволяват външни гости, които да идват да гледат и да снимат. Целта е да си опазим децата и майсторите. Занаятчиите, които вземат участие в програмата са 20 души.

При привършване на един курс на образование децата ще получават най-малко познания и умения по даден поминък. Ще получават и документ.



Изделията направени по време на образованието в " Занаятчийско учебно заведение за деца " ще се дават на РЗК-Пловдив за образуване на благотворителна изложба- базар в Галерия „ Занаяти” на ул. „ Д-р. Вълкович”.

Занаятите са: керамика, тъкани, пекарство, дърворезба, разработване на макети за старинни оръжия, работа с царевична шума, фонография и стъкло.

Майсторите обезпечават дезинфектанти и материали за заниманията.

Събраните средства ще бъдат дарени на фонда за „ Изграждане на Клиника по педиатрия в Пловдив”.

Училището потегля след предпазен план на Занаятчийската камара през министерството на културата. той е за 100 хиляди лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР