Замразяване на активи на руски банки в САЩ и ограничаване

...
Замразяване на активи на руски банки в САЩ и ограничаване
Коментари Харесай

Байдън: Владимир Путин избра война и ще плаща за последиците

Замразяване на активи на съветски банки в Съединени американски щати и ограничение на опциите за разгръщане на съветската войска – това са главните ограничения, които американският президент Джо Байдън подхваща против нашествието на Русия в Украйна, почнала по-рано през днешния ден. За тях разгласи самият той на брифинг в Белия дом, по време на който дефинира съветския президент Владимир Путин като „ агресор “ и сподели, че е избрал пътя на войната и ще си заплаща за последствията.

Накратко, те включват:
Ограничен достъп за правене на бизнес в $, евро, паунд и йена;Спиране на опцията за финансиране и разгръщане на съветската войска и възпрепятстване на опцията Русия да се конкурира във „ високотехнологичната стопанска система на 21-ви век “;Санкции против съветски банки, които дружно имат активи за към 1 трлн. $, в това число ВТБ – втората по величина банка в Русия, която има 250 милиарда $. Всеки актив, който тези финансови институции имат в Съединени американски щати, ще бъде замразен;Блокиращи наказания против руснаци, доближени до Кремъл, и техни близки.
Засега изключване на Русия от интернационалната мрежа за финансови интервенции SWIFT, за каквото по-рано прикани Украйна, не се планува. Като причина за това Байдън уточни, че Европа сега не желае да заема сходна позиция. Работи се и по обезпечаване на международните енергийни доставки. Опцията за санкциониране на самия Путин е също на масата на полемиките, уточни Байдън.

„ От седмици предизвестяваме, че това ще се случи “, сподели американският президент в началото на днешното си изказване, визирайки обстановката в Украйна и предизвестията на Съединени американски щати от последните седмици, че страната ще бъде нападната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР