Замисляли ли сте се колко обвинения може да натрупа един

...
Замисляли ли сте се колко обвинения може да натрупа един
Коментари Харесай

Симеон Могилевич – руснакът, който сложи Пабло Ескобар в малкия си джоб

Замисляли ли сте се какъв брой обвинявания може да натрупа един човек в границите на един живот? Представете си, че в досието си имате редица тежки закононарушения и на финала излизате по-чисти и свободни отвсякога. Това е историята на Симеон Йодкович Могилевич. Неговите триумфи в наркотрафика постовят нови величини и най-вероятно изпращат бедния Пабло Ескобар надалеч на второ място. Симеон е упрекван за всичко от пазаруването на цяла самолетна компания за трафик на хероин до продажбата на нуклеарно оръжие. Ако има закононарушение в източния блок, то най-вероятно е осъществено от него. Началото на кариерата му стартира през 90-те години на предишния век, а триумфите му съумяват да донесат мечтаното покачване – водач на Червената Мафия на Русия. До през днешния ден се носят митове, а престъпният свят го назовава с право „ най-големият и мощен разбойник в света “.

В портфолиото с услуги ще открием наличието на изнудване, транспорт на опиати в големи количества, проституция, търговия с нуклеарно оръжие и на практика всяко друго. В описите на Мосад е разгласен като външна опасност, само че към това би трябвало да прибавим и наличието му в цяла Източна Европа. Какъв е профилът на един подобен човек? Започваме с висше обучение по стопанска система и финанси, прибавяме бляскъв разум, който работи под доста високо напрежение и допълваме с желанието за причиняване на болежка в доста тежки размери.

Неговите доближени са най-вече ветерани от Афганистанския фронт. Като хора, които претърпяват една от най-тежките войни, наетите бойци съумяват да докарат задоволително боязън в съперниците си. Без доста благосклонност осакатяват всеки един, който е помослил, че може да посегне към пая на Симеон. Под негов надзор са Руско-Украинските газови компании, а не би трябвало да се изненадваме, когато разберем, че е имал контакти с Доналд Тръмп и Владимир Путин. Не инцидентно участва и в описите на ФБР. Макар и те да го дефинират като един от най-желаните нарушители, Могилевич продължава да живее умерено и свободно в Русия. Той е роден на 30 юни или 6 юли през 1946 година в Киев.

По това време Украйна е част от Съюз на съветските социалистически републики. Родителите му са с еврейско родословие. Амбициите за престъпна кариера стартират в най-ранна възраст и до 80-те години на предишния век към този момент има съвършената бизнес концепция – да измами евреите, които се пробват да стигнат до Израел или Америка. Могилевич им дава обещание визи, да ги прекара незаконно, само че най-бързата му работа е да вземе парите и просто да изчезне. При някои даже дава обещание да продаде имуществото им и по-късно да изпрати парите им, когато дойдат в обетованата земя. Истината е, че нито един човек не получава нищо повече от облеклата на гърба си. За това дело е упрекнат и лежи два пъти в пандиза.

 gettyimages-658942466-594x594

Голяма част от съветските евреи се озовават в Бруклин, Ню Йорк и стартират своя активност в незаконния свят. Именно те оказват помощ неведнъж даже на Доналд Тръмп, позволявайки му да пропусне серия тежки банкрути. В последните години от съществуването на Съюз на съветските социалистически републики, съветските ветерани от Афганистан се озовават в полесражение, което доста припомня за последното и още по-лошото е, че страната няма да се усъвършенства скоро. Много скоро точно те ще основат нова невидима войска, с чиято помощ ръководството ще бъде вечно подчинено. Така се ражда и известната Червена Мафия или Братството, както ще го назовават други. Точно тук Могилевич се оказва доста добре квалифициран и може да си разреши с пари да има уменията на скорошните армейци. Първата им задача е надзор върху петролните залежи и износа им.

Създава се по този начин наречената Арбат Интернешънъл, която се записва бързо в Олдерни – част от Нормандските острови и същински парадайс за ниски налози. Симеон бързо намира своя добър сътрудник в лицето на Вячеслав Иванков, който се трансформира в кръстника на съветската мафия в Съединени американски щати, преди да бъде упрекнат за изнудвания през 1996 година Друг представител, който е потвърден благодарени на присъединяване на ФБР е Моня Елсън, сътрудник на Могилевич в прането на пари и бизнеса с проституция. През 90-те години на предишния век, Могилевич може да бъде открит в Израел, където Мосад следи основаването на значими и обилни връзки с политически фигури. Колекционира псевдоними за най-различни действия и измежду тях можем да открием имена като Сергей Шнайдер, само че към това не би трябвало да забравяме, че участват задоволително Руски, Украински, Израелски и Гръцки паспорти – по няколко на брой за всеки случай.

Неговата брачна половинка е дългогодишната му другарка Каталина Пап и дружно с нея се мести в Прага, където стартира да работи по основаването на серия нощни клубове, които в следствие стават отличен заслон за проституция. През 1993 година съумява да подпише контракт с престъпната фамилия Солнцсевская за надзор над бижутерския бизнес в Москва и Унгария. През тях минават всички скъпи артефакти, които в миналото са били благосъстоятелност на съветските църкви и музеи. Същата фамилия дава отговор за обира на колекционери в Източна Германия, както и немските синагоги. Следващата година Могилевич към този момент разполага с лиценз  за търговия на оръжия, множеството са закупени от Унгария.

 gettyimages-658944758-594x594

Неговият бизнес купува всичко от гранатомети до ПВО-та, артилерийски снаряди и огнестрелно оръжие. До през днешния ден се има вяра, че е съумял да направи и няколко покупко-продажби с нуклеарно оръжие. В един избран интервал се пробва да закупи американско атомно гориво за преправка, което да изхвърли в Чернобил. Следващата покупка е банкрутираща авио компания на някогашната Централноазиатска Съветска Република за милиони долари. Причината е по-лесният превоз на тонове хероин в по този начин наречения златен триъгълник. Той управлява всичко, което каца на Шереметиево и отпътува. По време на неговото ръководство, летището е същински парадайс на трафикантите.

Междувременно ФБР стартира сериозна разработка и следствие на името. Обвинението е за трупането на близо 150 милиона $ за измамата на канадци в нова финансова пирамида. Неговият голям специалитет е да пере мръсни пари и да ги трансформира във допустимо най-чистите на света. За да бъде надалеч от обсега на властта, неговите информатори постоянно подавали информация на унгарската и немската полиция за противникови фракции. Това разрешава на лицето да бъде съизвършител и поддръжник на полицията, само че в същото време не може да бъде разследван в Германия, Белгия и Австрия. Следващата стъпка е заздравяването на връзките с Италианската незаконна камара.

През 1998 година ФБР оповестява, че Могилевич управлява повече от 250 души, които се намират на високите постове във всяка незаконна организация в Европа. Нещо по-интересно е, че въпреки неговите щаб квартири да наподобяват на запуснати остарели вили извън, от вътрешната страна могат да се похвалят с необикновен разкош. Смята се, че в някой от тях има стая за изтезание, в други предлага оръжеен боеприпас на своите убийци. Неговите най-зловещи качества, както написа ФБР, са обвързани с неналичието на благосклонност и световния надзор. След като съумява да изкарва задоволително пари за трафик на оръжие и опиати, Симеон съумява да пробие и в газовия бранш.

 gettyimages-1593248-594x594

Имайки поради, че Русия е формален вносител на 30% от газта в Европа, можем да си представим какъв триумф има този човек. Украинският министър-председател декларира, че има доказателства, че някои незаконни фигури управляват този поток, само че все пак никой не му обръща внимание. През 2008 година е хванат. Най-накрая има обвиняване, което да потвърди, че един от най-опасните хора на света може да получи наказване. Единственият проблем е, че обвиняването е за данъчни измами. През 2009 година се заплаща гаранция и свободата му го слага в листа с най-търсените нарушители от ФБР. Той участва до имена като Осама Бин Ладен и премията за главата му е 100 000 $.

Имайки поради, че приказваме за човек, който изкарва милиарди, ФБР може да не помни, че някой би пожертвал живота си за толкоз жалка сума. Русия отхвърля да екстрадира нарушители по желанието на Съединени американски щати и Симеон продължава да работи и живее умерено в страната. Говори се, че има положителни връзки с Путин и скоро няма да бъде обезпокоен от нито една интернационална конвенция. От друга страна не би трябвало да забравяме, че някои от парцелите на Доналд Тръмп за употребявани от Давид Богатин – съветски разбойник, който принадлежи към незаконната организация на Симеонович. Нещо повече, това демонстрира, че въпросната персона може да направи бизнес с безусловно всеки човек по света. И до през днешния ден индивидът декларира, че няма по какъв начин да има съветска мафия в Съединени американски щати, откакто никой не може да показа най-малко някаква форма на доказателства.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР