Замислете се – кога за последен път излъгахте партньора си

...
Замислете се – кога за последен път излъгахте партньора си
Коментари Харесай

Жените лъжат само три пъти на ден

Замислете се – по кое време за финален път излъгахте колегата си за нещо несъществено? Ако кажете даже на себе си, че в никакъв случай не лъжете, това ще е очевидна неистина.

На това мнение е американският психолог лекар Фил Макгроу, който счита, че към шестдесетата си година мъжът е натрупал към 100 хиляди неистини, а дамата – двойно по-малко.

Това е много забавно, защото е публикувано мнението, че дамите лъжат повече. На процедура се оказва, че мъжете лъжат два пъти повече от дамите.

Един мъж лъже приблизително шест пъти на ден, а една жена – единствено три пъти дневно. Досега няма пояснение на този феномен, защото дамата изрича доста повече думи, в сравнение с мъжът.

 Жените лъжат единствено три пъти дневно

Въпреки, че нежните създания като цяло са считани за по-коварни от представителите на мощния пол, излиза, че те лъжат доста по-рядко. Защо в действителност въобще би трябвало да се стига до такава степен, че хората да се лъжат един различен?

Според психолозите всеки прави това неумишлено, с цел да резервира положителните си връзки с близките. Това се отнася най-много за връзките с колегата. Там хитринката се състои в това да усетите какво би желал да чуе сътрудникът и да му го кажете, даже да се наложи да изкривите истината неведнъж.

Жените лъжат по доста аргументи, само че най-често публикуваната е с цел да пощадят възприятията на мъжа до себеси, както и да излязат сухи от водата при неприятна обстановка.

Според психолозите най-разпространените неистини, казвани постоянно от дами, са четири. Те са следните:

„ Всичко е наред. Нищо не се е случило. ”

„ О, не, това не е ново! Имам го от 100 години! ”

„ Този парцал не беше по никакъв начин безценен. Купих го с голяма отстъпка ”.

„ Боли ме главата ”.

Най-разпространените лъжливи изказвания, изричани от мъже, също са четири и те са:

„ Всичко е наред, нищо не се е случило ”.

„ Край, това беше последното малко ”.

„ Изобщо не изглеждаш дебела ”.

„ Вече пътувам към теб ”.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР