Заместник председателят на управляващата в Турция Партия на справедливостта и

...
Заместник председателят на управляващата в Турция Партия на справедливостта и
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Сребреница е черно петно в историята на света

Заместник ръководителят на ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването Нуман Куртумлуш съобщи през днешния ден в Мемориалния център Поточари обръщение от президента Реджеп Тайип Ердоган във връзка 27-ата годишнина от геноцида в Сребреница, съобщи босненският информативен уебсайт Кликс.

" На 27-ата годишнина от геноцида в Сребреница, черно леке в историята на света, където е потъпкано човешкото достолепие, още веднъж усещаме болката на нашите братя босненци ", цитира Куртулмуш думите на Ердоган.

Макар да са минали 27 години, болката е още жива, продължи той.

Ердоган оцени като срамен акт отричането на геноцида.

" С горест отхвърляме решенията, които имат за цел да омаловажат геноцида и които са засегнатост за паметта. Наш дълг към мъчениците, които загубихме в Сребреница, е да осигурим бъдещето на Босна и Херцеговина като мощна страна. Турция оказва цялата нужна помощ за сигурността на Босна и Херцеговина ", сподели Куртулмуш от името на турския президент и най-после акцентира, че Турция ще продължи да дава своя принос за развиването на Босна и Херцеговина.

Убийствата в Сребреница са най-кървавият епизод от войната в Босна и Херцеговина от 1992-1995 година Клането бе оповестено за геноцид от интернационалните и национални съдилища, само че сръбски водачи в Босна и прилежаща Сърбия не престават да го омаловажават и даже да го отхвърлят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР