Заместник-председателят на Централната военна комисия генерал Джан Йоуся се срещна

...
Заместник-председателят на Централната военна комисия генерал Джан Йоуся се срещна
Коментари Харесай

Зам.-председателят на Централната военна комисия Джан Йоуся се срещна с руския министър на отбраната Сергей Шойгу

Заместник-председателят на Централната военна комисия военачалник Джан Йоуся се срещна с съветския министър на защитата Сергей Шойгу, който е в Пекин за присъединяване в 10-ия конгрес по въпросите на сигурността „ Сяншан “, заяви организация „ Синхуа “.

По време на диалога им Джан Йоуся сподели, че Китай е подготвен да работи с Русия, с цел да отговори интензивно на разнообразни закани и провокации пред сигурността и да пази дружно с нея световния стратегически баланс и непоклатимост. Развитието на връзките с Русия е стратегически избор на Китай, идващ историческата логичност, и те се характеризират с добросъседство, всеобхватно стратегическо и взаимноизгодно съдействие.

Сергей Шойгу съобщи, че Русия е подготвена да задълбочи прагматичния продан и съдействие с Китай и да продължи да усъвършенства връзките сред двете страни и двете армии.

Преди срещата с Джан Шойгу е приветствал „ образцовите “ връзки сред Русия и Китай и „ обичайно другарските връзки, поддържащи висока динамичност на развиване и укрепващи във всички области “, съгласно ТАСС. Той също по този начин разкритикува Съединени американски щати и техните съдружници за подклаждането на геополитическо напрежение, целящо да резервира хегемонията им и предизвести за риска от директен спор сред нуклеарните сили с „ пагубни последствия “, по време на речта си на форума „ Сяншан “. Той също предизвести, че Съединени американски щати се стремят да разпространят капацитета за спор в Азиатско-тихоокеанския район.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР