Заместник-председателят на Столичния общински съвет арх. Борислав Игнатов излезе с

...
Заместник-председателят на Столичния общински съвет арх. Борислав Игнатов излезе с
Коментари Харесай

Българска армия може да стане като стадиона в Шчечин

Заместник-председателят на Столичния общински съвет арх. Борислав Игнатов излезе с нова обява по отношение на опциите за градеж на нов стадион в Борисовата градина.
Вчера архитектът разгласи, че позволява построяването на подобен върху насипите към терена на " Българска войска ". Игнатов даде образец с построяването на стадиона на Погон в Шчечин.

" Радвам се, че идейният план за стадион " Българска войска " получи необятен отзив, беше употребен в репортаж на Българска национална телевизия 1 и получи утвърждение и поддръжка от доста хора.
Виждам в мненията, че предлагането е увлякло мнозина да мислят по детайлите, кафенетата, заличките, тоалетните. Все отново това е абстрактен план и тези неща се уточнят в идващите етапи. За тези функционалности има задоволително място и не са причина за терзания.

Основен коментар и подозрение буди запазването на насипите, където е допустимо и не пречат. Как щяло да стане, Здравков не знаел дали били постоянни, допустимо ли било да се строят трибуни върху тях, имало ли смисъл? Не било ли по-добре под трибуните да има кръчми и магазини, нищо че Ковид ги банкрутира съвсем всички?

За да дава отговор на тези въпроси, по едно и също време подбрах този образец от сътрудниците в Шчечин, Полша. Така се вършат множеството реконструкциите на приблизително огромни игрища в Европа.
Стари насипни трибуни, поетапна подмяна с нови върху тях и монтаж на козирки от горната страна. Теренът на игрището се резервира където е, а новите трибуни стъпват на мястото на някогашната писта. Забележете - стадионът остава приложим по време на градежа! Точно това, което предлагам и аз. Въпрос на план, финансиране и организация на строителството ", написа арх. Борислав Игнатов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР