Заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Русия Дмитрий Медведев

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Русия Дмитрий Медведев
Коментари Харесай

Медведев: Прехвърлянето на плащанията в национални валути е най-добрата защита за Руската федерация от гниещото евро

Заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Русия Дмитрий Медведев не изключи вероятността за основаване на нова аварийна валута на страните от БРИКС. Той изрази тази позиция в канала си в Telegram, разяснявайки отслабването на еврото, което настигна $ за първи път от 20 години.

Медведев означи, че Русия " е малко загрижена за платежоспособността на Европа ", защото тя на първо място " би трябвало да приспособява стопанската система си към новите доста сложни условия, да реши проблемите в промишлеността, в това число обезпечаването на софтуерен суверенитет - тук има още доста работа ". "

„ И най-хубавата отбрана против гниещото евро ще бъде прекосяването към нови способи на заплащане в търговията с нашите надеждни сътрудници, в това число потреблението на национални валути - съветска рубла, китайски юан, индийска рупия и други. В бъдеще също е допустимо да се сътвори нова аварийна валута на страните от БРИКС. В актуалния свят очевидно не е задоволително долари, евро и лири стерлинги ", сподели още заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

" За първи път от 20 години обменните курсове на еврото и $ се изравниха. Прогнозите за настъпването на систематична рецесия в Еврозоната стартират да се сбъдват. Първо членовете на Европейски Съюз се гръмнаха в главата със санкционен револвер, в този момент берат горчивите плодове на спад в производството, свръхкритична инфлация на храните, загуба на конкурентоспособност на стоките си и очакване на зимата в ледени жилища без нашия газ “, разяснява Медведев.

" В световен проект това е удостоверение за извънредно недомисления темперамент на глобите против Русия. Санкциите не работят. Санкциите са нездравословни за самите европейци. Еврото отслабва ", съобщи Медведев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР