Заместник-председателят на Китайската народна република Уан Цишан ще присъства на

...
Заместник-председателят на Китайската народна република Уан Цишан ще присъства на
Коментари Харесай

Заместник-председателят на КНР Уан Цишан ще присъства на погребението на кралица Елизабет II

Заместник-председателят на Китайската национална република Уан Цишан ще участва на погребението на английската кралица Елизабет II, заяви говорителката на Външно министерство Мао Нин.

На 9 септември ръководителят Си Дзинпин изпрати съболезнователна депеша до новия монарх – Чарлз III, в което уточни, че кралица Елизабет II е спечелила необятно самопризнание по света, а гибелта ѝ е огромна загуба за английския народ.

На 12 септември Уан Цишан посети английското посолство в Пекин, с цел да изрази персонално съболезнования, и уточни, че през дългото си ръководство Елизабет II постоянно е насърчавала, съдействала и допринасяла за развиването на двустранните връзки.

Кралица Елизабет II умря на 8 септември след 70 години на трона. Държавното заравяне ще се състои в понеделник в Уестминстърското абатство в Лондон.

Междувременно, английски медии оповестиха в петък, че на китайска делегация е бил отхвърлен достъп до абатството, където върви поклонението пред ковчега на кралицата. В тази връзка говорителката на Външно министерство Мао Нин уточни, че „ задгранични делегации участват на поклонението по покана на английската страна, с цел да покажат почитание към починалата кралица и смисъла, което те придават на Обединеното кралство. Като хазаин, английската страна сигурно е осведомена с дипломатическите протоколи и верните обноски за приемане на посетители “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР