Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс обяви оставката си, за

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс обяви оставката си, за
Коментари Харесай

Заместник-председателят на ЕК Тимерманс подаде оставка

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс разгласи оставката си, с цел да се яви на парламентарните избори в Нидерландия с упоритостта да стане идващият министър-председател.


Неговото овакантяване следва това на Мария Габриел, различен някогашен комисар от екипа на Фон дер Лайен, която напусна през май, преди да стане заместител министър-председател и министър на външните работи на България.

Ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен благодари на 62-годишния Тимерманс за работата му по ръководенето на амбициозния план на блока „ Зелена договорка " за реализиране на неутрално въглеродно бъдеще.

Сега този сектор ще бъде предаден на различен нейн заместник-председател - Марош Шефчович, се споделя в изказване на Комисията, съобщи Агенция Франс Прес.

Сефчович също по този начин „ краткотрайно " ще извършва политиките в региона на климата и околната среда, до момента в който бъде назначен различен холандски комисар.

Фон дер Лайен дефинира Тимерманс като „ основен член " на нейния, чиято работа е разрешила на Европейския съюз да направи „ огромни крачки " към задачите си в региона на климата и която е повлияла на доста други политически решения.

Изборите в Нидерландия ще се проведат на 22 ноември. Тимерманс, лявоцентристки политик, ще оглави обща листа на зелените и социалдемократите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР