Заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за ценностите и прозрачността,

...
Заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за ценностите и прозрачността,
Коментари Харесай

Заместник-председателят на ЕК пристига на посещение в България

Заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за полезностите и прозрачността, Вера Йоурова ще бъде на посещаване в България. Това оповестиха от Представителство на Европейската комисия в България.

В София Йоурова ще организира срещи със заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел, с министъра на правораздаването Атанас Славов, с ръководителя на Конституционния съд Павлина Панова, с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и членове на парламентарни комисии.

По време на визитата си заместник-председателят на Европейска комисия ще взе участие в първата годишна среща на Балканския парламентарен конгрес, която събира представители на конституционните юрисдикции на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Румъния, Република Северна Македония, Турция, Хърватия и Черна гора.

За форума в София се чака да дойдат и Кун Ленартс, ръководител на Съда на Европейския съюз, Марко Бошняк, заместник-председател на Европейския съд по правата на индивида, оповестиха предходната седмица от Конституционния съд.

Вера Йоурова ще беседва и с представители на гражданското общество, медии и обществени институции по отношение на битката с дезинформацията в Европейския съюз в границите на самодейността „ Българска коалиция против дезинформацията ".

В диалог с премиера Николай Денков през вчерашния ден преди съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, Вера Йоурова означи, че България има цялостна поддръжка от Европейската комисия за присъединение към Шенген.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР