Заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ивайла Касърова

...
Заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ивайла Касърова
Коментари Харесай

ДАЗД: Националната телефонна линия за деца 116 111 винаги подкрепя и съветва децата

Заместник-председателят на Държавната организация за протекция на детето Ивайла Касърова и специалисти от Агенцията дискутираха с възпитаници от 8, 9 и 10 клас какво съставлява Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД и за какво е належащо децата да знаят този номер. Срещата се състоя в 6 СУ “Св. Св. Кирил и Методий ” гр. Перник.

„ Често децата изпитват стеснение да споделят с околните си, с учителите си, от време на време даже с приятелите си. Задължение на нас възрастните е да покажем, че постоянно сме отсреща, че ще ги изслушаме и дружно ще намерим решение на компликациите, които ги тормозят. Ако имате нужда да получите способен съвет, да бъдете подкрепени, и единствено да поговорите умерено по някоя тематика с някого постоянно когато и да е може да позвъните на 116 111. Обаждането е изцяло гратис и анонимно “, сподели Ивайла Касърова, заместник-председател на ДАЗД при започване на осведомителната среща с учениците.

Инициативата на Държавната организация за протекция на детето за разпространение измежду учениците на Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД в гр. Перник беше подкрепена от международният и европейски първенец по класическа битка Иво Ангелов. Децата посрещнаха първенеца с доста въпроси, както за международните му спортните триумфи, по този начин и за напъните, с които се реализират.

„ Аз постоянно имах с кого да приказвам – с околните си, с треньора ми, с тима ми. Но щеше да е хубаво да знам, че и когато аз бях дете има телефон за помощ на деца, каквато е Националната телефонна линия за деца 116 111. Споделяйте терзанията си с по-възрастните, с цел да сте предпазени “, сподели Иво Ангелов на учениците и ги посъветва да спортуват.

„ Влагайте силата си в нещо потребно – спортувайте, по този начин се реализират триумфи, не когато нападаш по-слабия “, добави международният първенец по класическа битка.

На Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, съветвани и подкрепени от потвърдени експерти анонимно, гратис, 24 часа, 7 дни в седмицата./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР