Заместник-председателят на 47-ото Народно събрание Росица Кирова организира среща с

...
Заместник-председателят на 47-ото Народно събрание Росица Кирова организира среща с
Коментари Харесай

Зам.-председателят на НС Росица Кирова организира среща относно болницата във Видин

Заместник-председателят на 47-ото Народно заседание Росица Кирова провежда среща с присъединяване на кметовете на общини от Видинска област, общински съветници и представители на академичната общественост.

По време на полемиките ще бъдат разисквани спомагателни тласъци от общините и локалния бизнес под формата на стипендии за образование на бъдещи медицински експерти, които ще работят в общинската болница в града.
Събитието ще се състои на 1 март 2022 година, вторник, от 11 часа, в залата на Областната администрация във Видин.
Първоначално бе избрана по-ранна дата, само че заради разглеждането на държавния бюджет и декларирания интерес за спомагателни участници, срещата се измества и ще се организира във вторник, 1 март.
Росица Кирова ще сложи въпроса за обезпечаване на спомагателни тласъци за младежи, в случай че се запишат и учат в медицински специалности при контракт за процедура и най-малко 3 години работа след довеждане докрай на образованието във видинската болница.
Заместник-председателят на Народното събрание ще призове локалните управляващи, като акционери в общинската болница, да поддържат бъдещите специализанти. „ Смятам, че всяка община би трябвало да поддържа самодейността и да взе участие с даване на стипендии за 1 или 2 деца, а от община Видин, като най-голяма и с повече финансови благоприятни условия, чакам да даде стипендии на по-голям брой младежи “, разяснява тя.
Своята самодейност Росица Кирова разгласи в края на предходната година, когато в постройката на Народното събрание организира диалози и срещи с ректора на Русенския университет, шефа на МБАЛ „ Света Петка “ АД Видин и административния шеф на филиала на Русенския университет във Видин. Целта е обезпечаване на медицински експерти за болничното заведение във Видин, както и задържането на младежите в региона, при почтено възнаграждение и работа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР