Заместник постоянният представител на Китай в ООН Гън Шуан призова

...
Заместник постоянният представител на Китай в ООН Гън Шуан призова
Коментари Харесай

Китай отново призова за прекратяване на военните действия в Украйна

Заместник непрекъснатият представител на Китай в Организация на обединените нации Гън Шуан прикани за неотдавнашен завършек на военните дейности в Украйна. „ Ние сме надълбоко загрижени от удължаването на рецесията в Украйна и от вилнеещите пламъци на войната, които не престават да предизвикват неописуемо опустошаване в миг, когато сме на прага на Нова година. В нито един спор или война няма спечелили. Те не предизвикват нищо друго с изключение на надълбоко страдалчество на почтени хора и големи вреди на районния мир и непоклатимост и единствено ще изострят съществуващите компликации пред световното икономическо развиване, изключително за разрастващите се страни при използването на Програмата на Организация на обединените нации за стабилно развиване до 2030 година “, сподели той след вчерашното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Отново насочваме апел към страните да отговорят позитивно на апела на интернационалната общественост за мир, да засилят ангажираността, да разширят общата позиция и да сложат по-скоро завършек на военните дейности. Ние също възобновяваме апела към всички заинтригувани страни да засилят дипломатическото ходатайство с по-голямо възприятие за необходимост и да работят дружно за основаване на удобни условия за ранно политическо споразумяване на рецесията “, уточни дипломатът.

Според Гън Шуан, „ Китай ще продължи да стои на страната на мира и разговора и се ангажира да предизвиква и улеснява мирните договаряния и да способства позитивно за политическото споразумяване на рецесията в Украйна “.„

В два следващи дни – петък и събота, Съветът за сигурност организира изключителни съвещания, отдадени на масираната съветска офанзива с ракети и дронове в Украйна и последвалото ги ответно украинско нахлуване против съветския граничен град Белгород.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР