Заместник-помощник държавният секретар на Съединените щати Матю Палмър пристигна на

...
Заместник-помощник държавният секретар на Съединените щати Матю Палмър пристигна на
Коментари Харесай

Висш дипломат на САЩ пристигна в България

Заместник-помощник държавният секретар на Съединените щати Матю Палмър дойде на посещаване в България, заяви на Фейсбук страницата си посолството на Съединени американски щати у нас.
Палмър е тук, с цел да се съветва с българското държавно управление за Западните Балкани като продължение на сполучливия стратегически разговор на високо равнище, който двете страни започнаха през януари, допълват от американското посолство.

В взаимно изказване двете страни обявиха при започване на предишния месец, че „ както България, по този начин и Съединени американски щати желаят Западните Балкани да бъдат преуспяващ и процъфтяващ район, изцяло интегриран в евро-атлантическите институции; район, който откликва и поддържа потребностите на хората “. За това, съгласно взаимното изказване, е нужна политическа храброст и визия в цяла Европа.

„ България и Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ, тъй като това е и в наш интерес. Едни по-силни Западни Балкани значат по-силна Европа и по-силно трансатлантическо партньорство “, се показва в обобщението от почналия Стратегически разговор сред двете страни.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР