Заместник-областният управител Антоний Андонов откри традиционната кръгла маса в рамките

...
Заместник-областният управител Антоний Андонов откри традиционната кръгла маса в рамките
Коментари Харесай

Антоний Андонов откри традиционната кръгла маса в рамките на Националния фестивал на детската книга

Заместник-областният шеф Антоний Андонов откри обичайна кръгла маса в границите на 25-ия Национален фестивал на детската книга, който стартира през днешния ден в Сливен.

В юбилейната година кръглата маса е с нюанс на равносметка и с тематика: " Феноменът Национален фестивал на детската книга – неповторимо изобретателно пространство за деца и създатели ".

„ С горделивост желая да отбележа, че този фестивал е едно блестящо културно събитие освен за района, а и за страната. Най-вече тъй като сливенският фестивал е първи по рода си у нас и един от първите в Европа. Заедно с това той е незабравим по своята многообхватност, мащабност и модерност, без да залита към екстравагантности. Формата, събитията, концепцията и концепциите на сливенския фестивал към този момент имат своите забавни други възможности и продължения в други градове и страни - нещо, което потвърждава какъв брой живи са претекстовете и концепциите, породили този фестивал, и какъв брой огромна е потребността от сходни конгреси. Бих желал особено да отбележа и личния живот и авторитет на националната премия " Константин Константинов ", приемането на която към този момент се възприема като самобитен документ за качество в детското литературно творчество, в детското книгоиздаване и детската илюстрация. Приносът на извършените през годините кръгли маси в границите на Фестивала на детската книга е не по-малко важен и незабравим. Причината - умеенето на уредниците да напипат проблематични точки в общуването на актуалното дете с книгата и да ги пречупят през фокуса на другите " страни " - участници в този внимателен развой. Споделям с вас персоналната си горделивост, че това феноменално културно събитие се случва точно в Сливен. Изказвам голяма признателност към основните уредници на фестивала - шефа и екипа на Регионална библиотека " Сава Дорбоплодни " за това, че сътвориха и отгледаха този прелестен, добротворен плод - Националния фестивал на детската книга! “, сподели в приветствието си при откриването на кръглата маса господин Андонов. Той акцентира, че Областна администрация постоянно е била радушен сътрудник при провеждането на фестивала и предложи съответни хрумвания за разширение на съдействието с най-голямата библиотека в района и отвън рамките на това най-значимо културно събитие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР