Заместник-министрите на икономиката Александър Манолев и Лъчезар Борисов връчиха три

...
Заместник-министрите на икономиката Александър Манолев и Лъчезар Борисов връчиха три
Коментари Харесай

Връчиха годишните награди „Инвеститор на годината“

Заместник-министрите на стопанската система Александър Манолев и Лъчезар Борисов връчиха три от оценките на годишните награди „ Инвеститор на годината “, проведени от Българската организация за вложения (БАИ). Те се организират за 12-и път и събраха на едно място представители на изпълнителната и локална власт, депутати, предприемачи и други

Заместник-министър Манолев връчи премията за „ Иновативен бизнес “ на „ Интернешънъл Пауър Съплай “ АД, а неговият сътрудник Лъчезар Борисов отличи „ Ролпласт Груп “ АД “ и „ Школо “ в категориите „ Разширяване на бизнес” и „ Успешен стартъп “ на публична гала.

По време на церемонията зам.-министър Борисов посочи, че са значими освен новите вложители, само че и тези, които остават и уголемяват активността си, тъй като това дава оценка за подобряващия се бизнес и капиталова среда. „ За постигането на резистентен растеж държавното управление предпочитано се стреми да предложи оптимални условия във връзка с бизнес средата – понижаване на административната тежест. България се утвърждава като една от най-конкурентните капиталови дестинации с одобрен имидж и положителни условия за насърчаване на бизнес “, сподели той.

По отношение на стартъп фирмите у нас зам.-министър Борисов акцентира, че основаването на повече започващи предприятия внася нова динамичност в стопанската система ни и капацитет за основаване, и поддържане на стопански напредък. По думите му, ролята на страната и в частност политиката на Министерството на стопанската система, е да предизвиква и подкрепя започващите бизнесмени, тъй като по този метод се задържат младите гении в България. Зам.-министър Борисов акцентира, още че обезпечаването на връзка сред бизнеса и просветителната система, какъвто е плана „ Школо “, дава благоприятни условия за постигането на бърз и резистентен стопански напредък.

„ Без нововъведения няма напредък. Това е максима, която в епохата на дигитализацията се трансформира не просто във формула за триумф, а в витална нужда “, акцентира Александър Манолев. По думите му Министерството на стопанската система, посредством Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ и други планове и начинания, които ръководи, влага над 2,5 милиарда лева за поощряване на нововъведенията в предприятията.

Компанията, която той отличи - „ Интернешънъл Пауър Съплай “ АД, влага над 15 млн. лева в района на Кърджали за построяването на ново дружество, а с помощта на това ще се разкрият повече от 200 работни места. Те създават високотехнологични токозахранващи системи, като сега оперират на всички континенти, а през предходната година са били отличени за новаторския им бизнес и от известния вложител, и откривател Илон Мъск, стана ясно по време на церемонията. Изпълнителният шеф на компанията Александър Рангелов благодари на БАИ за оценката и изрече благодарност за поддръжката за стъпването на нови пазари на Министерството на стопанската система в лицето на зам.-министър Манолев.

Годишните награди „ Инвеститор на годината “ се връчват на компании за направените от тях устойчиви вложения, разкриването на нови работни места и внедряването на високи технологии. На церемонията участваха и заместител министър-председателят Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Ненов Димов, министърът на туризма Николина Ангелкова и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР