Заместник-министърът на земеделието Георги Събев откри 20-ото Световно първенство по

...
Заместник-министърът на земеделието Георги Събев откри 20-ото Световно първенство по
Коментари Харесай

Зам.-министър Събев откри 20-ото Световно първенство по улов на хищна риба с изкуствени примамки

Заместник-министърът на земеделието Георги Събев откри 20-ото Световно състезание по улов на хищна риба с изкуствени примамки. Церемонията на шампионата се организира за втори следващ път в България, в Девин.

В приветствието си към всички участници, аграрният заместник-министър заяви, че в границите на събитието се планува зарибяване с близо звук риба, като това от своя страна демонстрира грижата, която имат българските рибари и Българската федерация по риболовни спортове за природата /БФРС/. „ Организирането на следващото международно мероприятие в страната, с необятното присъединяване на 17 страни, демонстрира, че полаганите старания от страна на БФРС са в вярната посока “, сподели още Събев. По думите му това, че страната ни е хазаин за повторно на международно състезание по улов на хищни риби, е самопризнание за работата на българските федерации по риболовни спортове, че съумяват да основат и поддържат положителното име на България.

„ Надявам се, че надпреварата ще бъде сполучливо и още веднъж ще имате мотив в околните години да се завърнете тук в България “, приключи заместник-министър Събев. И добави, че всички в обществото би трябвало да оценяваме ролята на рибарите и на ловците за запазване на биологичното многообразие.

В конкуренцията взеха присъединяване страните - Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Унгария, Италия, Латвия, Молдова, Монголия, Македония, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия, Испания, Украйна и България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР