Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова взе участие в конференция,

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова взе участие в конференция,
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова взе участие в конференция, посветена на подкрепата за малките и средни предприятия в Западните Балкани

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова взе присъединяване в конференция, отдадена на поддръжката за дребните и междинни предприятия в Западните Балкани и техния път към европейска интеграция.

Събитието бе проведено от Университета за национално и международно стопанство в съдействие с Министерството на външните работи и Министерството на стопанската система и промишлеността, и посолството на Япония в София.

Участниците направиха разбор на политиките и опциите за развиване на дребните и междинни компании в района, извлечените поучения и капацитета за бъдещо съдействие.

„ През последните три години в района на Западните Балкани са осъществени четири плана в региона на предварителната защита на риска от бедствия и поддръжката за дребни и междинни предприятия. Предстои още един българо-японски план, който се чака да бъде осъществен през тази година ”, посочи пред участниците във форума заместник-министър Петрова.

Тя приветства дългогодишната поддръжка на Япония в региона, като уточни, че България е подготвена за по-нататъшен ангажимент в осъществяването на споделени начинания в границите на Инициативата за съдействие на Западните Балкани.

„ България и Япония споделят богата история на обичайно другарски връзки и деен продан. Със сигурност няма да е пресилено да се каже, че връзките ни през последните години дадоха мощен подтик на двустранното съдействие във всички области, в това число съдействието за развиване ”, уточни още Велислава Петрова.

Конференцията, която бе в хибриден формат, събра политици, учени и представители на бизнеса от България, Япония и Западните Балкани.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР