Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова се срещна със заместник-генералния

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова се срещна със заместник-генералния
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова се срещна със заместник-генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Улрик Кнудсен

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова се срещна със заместник-генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Улрик Кнудсен.

В рамките на диалога заместник-министър Петрова благодари за отличното съдействие със Секретариата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз досега и изрази вяра, че и отсега нататък ще можем да разчитаме на неговата скъпа поддръжка и насоки. Тя акцентира, че участието в Организацията един от главните външнополитически цели на България, по който има необятен обществено-политически консенсус. Страната ни ще постави старания да извърви сполучливо присъединителния развой в оптимално къс период, като той ще форсира значими национални промени за по-добро ръководство, добави Велислава Петрова.

„ България ще има опция да направи оценка на законодателството и политиките си с най-хубавите практики и стандарти в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, да предприеме решителни стъпки в региона на битката с корупцията и повишението на прозрачността, които ще доведат до повишаване на доверието към страната ни и ще привлекат повече вложения “, съобщи заместник-министър Петрова.

С присъединението си към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, страната ще получи опция да взе участие интензивно и да има право на глас в търсенето на решения на настоящи световни провокации, акцентира тя.

Улрик Кнудсен е на посещаване в България в интервала 13 – 14 юни като началник на подготвителната задача на Организацията за икономическо сътрудничество и раз директно след годишната министерска среща на Организацията за икономическо сътрудничество и раз (9-10 юни 2022 г.), по време на която беше призната Пътната карта за присъединение на страната ни към Организацията. Целта на визитата е да бъдат разисквани съответни стъпки, свързани с параметрите, стадиите и изискванията на присъединителния развой.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР