Заместник-министърът на външните работи на Турция Явуз Селим Киран опроверга

...
Заместник-министърът на външните работи на Турция Явуз Селим Киран опроверга
Коментари Харесай

Турция опроверга информацията за ултиматум от САЩ за С-400

Заместник-министърът на външните работи на Турция Явуз Селим Киран опроверга информацията на медиите, че Вашингтон е сложил ултиматум на Анкара да се откаже от покупката на съветските зенитно-ракетни системи С-400 до края на първата седмица юни. Както оповестява в четвъртък телевизионният канал " A Haber ", дипломатът е декларирал това по време на визитата си във Вашингтон, съобщи ТАСС.
„ Не е имало нищо такова на публично равнище. През март Съединени американски щати обновиха своето предложение за доставка на зенитно-ракетни системи „ Пейтриът “. Всъщност ние считаме, че е ставало въпрос точно за това предложение “, акцентира Киран, отбелязва още организация " Фокус ".
По време на срещата с представители на турските медии в американската столица, заместник-министърът на външните работи уточни, че Анкара не е съгласна с потреблението на американски наказания според закона CAATSA („ За противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания “), защото договорът с Москва за доставката на С-400 е подписан преди приемането на този закон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР