Заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов предупреди, че

...
Заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов предупреди, че
Коментари Харесай

Конфронтацията между Израел и Иран в Сирия може да излезе извън контрол

Заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов предизвести, че размяната на удари сред Иран и Израел в Сирия може да излезе отвън надзор и да докара до „ доста съществено " усложняване на ситуацията в района, предава РИА Новости.

Докато упреква Иран, че се пробва да трансформира Сирия във неприятелски плацдарм, Израел непрекъснато нападна военните обекти на Ислямската република и на нейните съдружници, ситуирани на територията на прилежащата страна.

Двата най-сериозни произшествия настъпиха напролет, когато израелски Военновъздушни сили нанесоха удари при случай на нахлуване на ирански безпилотен летателен уред в тяхното въздушно пространство и при случай на изстреляна ракета от Голанските възвишения.

„ Виждаме риск, че в някакъв миг тези събития, тази замяна на удари по някои обекти на сирийска територия може да излязат отвън надзор и да доведат до доста съществено затруднение на обстановката в района. Като цяло считам, че това, несъмнено, не е в интерес нито на Руската федерация, нито на страната Израел ", съобщи Богданов.

Той добави, че Русия приказва за това с Израел, с който поддържа „ доста непосредствен контакт " посредством разнообразни отдели - от политическото управление до специфичните служби.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР