Заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски е коментирал

...
Заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски е коментирал
Коментари Харесай

Полша реагира остро на плановете на Лукашенко за установяване на добри отношения с Варшава

Заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски е коментирал изказването на президента на Беларус Александър Лукашенко, че желае да се подобрят отношениета сред двете страни, предаде  Polsat News .

" Нашият отговор е явен: спрете да атакувате нашата граница, освободете политическите пандизчии. Тогава връзките в действителност ще се подобрят, това е доста просто ", е декларирал Яблонски.

" В момента, до момента в който приказваме, има офанзиви на полската граница. Това са празни думи, за първи път чуваме такива изказвания, само че зад тях няма конкретика ", добави Яблонски.

Според Павел Яблонски такова обръщение от Беларус е значимо, само че би трябвало да бъдат изпълнени главните условия, с цел да може да се водят диалози. " Ако Лукашенко в действителност желае да усъвършенства връзките с Полша, той може да го направи ".

По-рано Лукашенко съобщи, че е инструктирал премиера да се свърже с Полша. 

" И би трябвало да се приказва с поляците. Инструктирах министър-председателя да се свърже с тях. Ако желаят, дано да приказваме, да подобрим връзките си. Ние сме съседи. В Полша има парламентарни избори на 15 октомври и, несъмнено, те в този момент ескалират обстановката, с цел да покажат, че вярно са въоръжили и превъоръжили страната си. Следователно преди 15 октомври те надали ще създадат някакви обилни промени, които са преференциални и за тях, и за нас ", съобщи Лукашенко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР