Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев замина на работно посещение

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев замина на работно посещение
Коментари Харесай

Георг Георгиев замина на работно посещение в Канада

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев отпътува на работно посещаване в Канада, което ще продължи до 6 декември, оповестява пресцентърът на Министерство на външните работи. Целта е да се обсъдят опциите за разширение и задълбочаване на двустранното съдействие, главно в региона на търговията. Ще бъдат прегледани тематики от съвместен интерес, в това число българското председателство на Съвета на Европейския съюз и канадското - на Г7.

Посещението има и алегоричен темперамент, защото е директно след анулацията на визовия режим за българските жители и показва ясната наклонност за осезателен напредък в двустранните връзки през последните три години сред България и Канада, се отбелязва в информацията.

"Много е значимо българските жители, които отпътуват за Канада за туризъм или да посетят свои близки, да знаят, че тази анулация на визовия режим важи единствено за краткосрочно престояване с оптималната опция за престой до шест месеца. Това е огромен дипломатически триумф за нас, по който работим извънредно интензивно от 2011 година насам и чакаме да способства доста за задълбочаването на търговско-икономическия продан. Оттук нататък контактите сред двете страни и техните жители ще станат още по-интензивни ", е коментирал зам.-министър Георгиев, представен в известието. Той е припомнил, че визовият режим за искащите да работят или учат остава неизменен.

Програмата за интервала 2-6 декември включва срещи с управлението на Канадско-българската бизнес мрежа, с генералните консули на страните членки на Европейски Съюз в Торонто, със зам.-министъра на външните работи на Канада Иън Шугарт и с асистент зам.-министъра за имиграцията, бежанците и поданството Ричард Уекс. В рамките на визитата си Георг Георгиев ще се срещне и с представители на българската общественост в Канада.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР