Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участва в 10-та Среща на

...
Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участва в 10-та Среща на
Коментари Харесай

10-та Среща на върха на Арабската авиация

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева взе участие в 10-та Среща на върха на Арабската авиация в Рас Ал-Хайма, Обединени арабски емирства.

Форумът е отдаден на провокациите пред секторите авиация и туризъм и тяхната обязаност с развиването на резистентен туризъм. Инициативата е подкрепена от арабските държавни управления и се организира взаимно с Туристическата администрация на Рас Ал-Хайма.

Заместник-министър Георгиева сервира особено одобрение от името на българското Министерство на туризма към гостите и делегатите в срещата на върха.

„ Безспорен е триумфът на страните от Близкия Изток в областта на нововъведенията и визията им за резистентност в бранша, а авиацията и туризмът следва да работят дружно ръка за ръка в построяването на моста, който пресича границите и свързва народите “, акцентира заместник-министър Ирена Георгиева в своето послание.

По думите й пътническият превоз, който включва самолетни компании и летища, влакове, круизи и други способи за напредване, е част от цялостната екосистема на туризма и един от значителните фактори за сполучливото туристическо развиване на районите. „ Успехът на транспортния бранш и на авиопревозвачите в частност значи и триумф за туризма, както в действие е и противоположното. Затова продължаването на дейната ни взаимна работа е от извънредно значение “, акцентира заместник-министърът.

Ирена Георгиева означи, че България е известна със своето гостолюбие и висококачествени услуги, които трансформират страната ни в привлекателно място за посетители от целия свят. Министерството на туризма на Република България води сполучлив разговор с представителите на сдруженията в региона на превоза, обособени превозвачи и летищни оператори и другите заинтригувани страни през последните години, с които дискутира настоящи въпроси и бъдещи благоприятни условия за развиване за възстановяване на свързаността, тъй като положителната съгласуваност значи непоклатимост. България се нарежда като добър логистичен хъб, който има огромен капацитет за стратегически партньорства с трети страни. Представителят на Министерство на туризма на форума напомни, че България има чудесна инфраструктура от позиция на свързаността й с всяка точка в Европа. Въпреки това, постоянно може да се работи за повишение на качеството на туристическите услуги, увеличение на пътникопотока и честотата на полетите.

Заместник-министър Ирена Георгиева акцентира, че България има огромно предпочитание да развие пазара за входящ туризъм измежду страните от Близкия Изток, а опциите, които предлагаме като целогодишна дестинация, са доста и следва още взаимна работа в тази посока.

За промотиране на България като целогодишна дестинация, която е събрала в дланта си цялата палитра от сезони и прекарвания, нужни за най-висококачествен туризъм. Ние предлагаме чудесни благоприятни условия за културен, балнео и спа, еко и гастрономичен туризъм. „ България е дребна страна, само че ние извънредно доста се гордеем с богатото си културно завещание, което е третото най-голямо в Европа. Устойчивият културен туризъм е жизненоважна част от районните и макрорегионалните тактики за развиване. Културата е по едно и също време мотор и причина за устойчивото развиване. Всичко това е в благозвучие със устрема на България да се трансформира в конкурентна дестинация и новаторски образец за резистентен туризъм “, съобщи Ирена Георгиева по време на 10-та среща на върха в Рас Ал-Хайма.

На събитието за първи път беше показано по какъв начин се пресмятат въглеродните излъчвания и бяха разисквани практики за компенсирането им, като се подходи самодейно към тематиката, обвързвана с климатичните проблеми.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР