Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова участва във

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова участва във
Коментари Харесай

Султанка Петрова участва във форум за трудовата активност на възрастните хора във Финландия

Заместник-министърът на труда и обществената политика Султанка Петрова взе участие във конгрес на високо равнище за Сребърна стопанска система - 2019 година, който се организира в Хелзинки, Финландия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика. Събитието се организира като част от формалната стратегия на Финландското председателство на Съвета на Европейския съюз.

По време на форума бяха разисквани решения по отношение на засилващата се наклонност към застаряване на популацията и провокациите, нововъведенията и бъдещите бизнес-политики, нужни за удължение на действителния трудов живот на възрастните хора.

В рамките на събитието заместник-министър Петрова се срещна с министъра на фамилните въпроси и обществените услуги на Финландия Криста Киуру, като я срещна с главните стратегически документи за посрещане на демографските провокации в България.

През последните няколко години породи нужда да се разшири обсегът на основни сфери от политиката по застаряване, като се обърне особено внимание на заетостта, присъединяване в публичния живот и самостоятелния живот на възрастните хора. Тези основни сфери са послужили като насочна точка при създаването на ограничения в Национална тактика за деен живот на възрастните хора в България (2019 - 2030 г.), сподели зам.-министър Петрова. Стратегията е създадена в следствие от извършени разбори и обществени полемики във всички региони на страната по проблемите пред дейния живот на възрастните хора. Документът е беше признат от Министерския съвет на Република България на 15 март 2019 година

По време на срещата зам.-министър Петрова срещна Криста Киуру и с Национална тактика за поощряване на равнопоставеността на дамите и мъжете 2016 – 2020 година Страната ни се подрежда преди всичко в Европейски Съюз по присъединяване на дами в областта на осведомителните и информационни технологии с почти 30% при междинни за Европейски Съюз към 17%. България е на 2-ро място с 53% дами в науката и инженерната област, което доста надминава междинния % за от 41% за Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР