Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов призова временно да

...
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов призова временно да
Коментари Харесай

България иска временно спиране на изпълнението на разпоредбите в Пакет Мобилност

Заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов прикани краткотрайно да бъде спряно осъществяването на наредбите в Пакет Мобилност I, отнасящи се за каботажа и връщането на камионите, до приключването на военната експанзия на Русия против Украйна. Това стана по време на провелата се през днешния ден неофициална видеоконференция на министрите на превоза на Европейския съюз, оповестиха от МТС.

Заместник-министърът уточни, че войната в Украйна ще окаже дълготрайно отрицателно влияние върху положението на стопанската система и действието на транспортния бранш в Европейския съюз.

„ В Европейския съюз работят огромен брой украински водачи, диспечери и спедитори. Много от тях се завърнаха в Украйна в отговор на военната готовност, което утежнява обстановката с неналичието на професионални водачи на тежкотоварни транспортни средства. Прилагането на новите ограничавания, по-специално правилото за връщане на транспортните средства, изисква спомагателни интервенции и водачи, които на този стадий е мъчно да се провеждат и ангажират. При такива рискови условия е значимо секторът на автомобилни транспорти на товари да бъде улеснен да работи по допустимо най-ефикасния и ефикасен метод, без ненужни отклонения, празни курсове и загуба на време и запаси “, посочи Владимир Върбанов.

По време на диалозите заместник-министърът на превоза и известията насочи зов за координирани дейности на равнище Европейския съюз за бързо и безвредно извеждане на моряците, намиращи се в украинските пристанища. Той уточни, че българската страна поставя непрестанни и систематични старания за репатриране на членовете на екипажите, които са български жители, като до в този момент са евакуирани шестима от моряците, които към този момент са в България, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР