Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов България взе участие

...
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов България взе участие
Коментари Харесай

Зам.-министърът Николай Найденов взе участие в Международния транспортен форум в Лайпциг

Заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов България взе присъединяване в Международния транспортен конгрес, който се организира от 24 до 26 май 2023 година в Лайпциг, Германия. Основната цел на форума е да бъдат създадени сполучливи транспортни политики, които да подобрят метода на живот, както и да бъде насърчена ролята на превоза в стопански проект, с мисъл за околната среда.

Зам.-министър Николай Найденов изрази готовността на България за продължение на работата по главните цели, заложени в интернационалната транспортна система. Той съобщи, че през последните години българската страна влага в модернизиране на личната си транспортна инфраструктура.

„ За да се реализиране устойчива подвижност и висока успеваемост, напъните би трябвало да бъдат ориентирани към превъзмогване на главните провокации пред развиването на бранша, посредством рационализация, внедряване на интелигентни транспортни системи, повишение на конкурентоспособността на транспортните компании и ограничение на нездравословното влияние върху околната среда “, уточни заместник-министър Николай Найденов. Той изрази убеденост, че с общи старания ще бъдат преодолени всички транспортни провокации.

Международният транспортен конгрес е междуправителствена организация, която обгръща всички типове превоз. Всяка година организацията организира среща на върха на министрите на превоза. По време на форума в Лайпциг беше утвърдено участието на Бразилия и Коста Рика, с което броя на страните, членуващи в Международния транспортен конгрес към този момент е 66.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР