Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Нина Стоименова се срещна

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Нина Стоименова се срещна
Коментари Харесай

Нина Стоименова се срещна с областните управители на Пловдив и Варна

 Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Нина Стоименова се срещна с регионалния шеф на Пловдив. Двамата дискутираха опциите за финансиране на сгради-публична държавна благосъстоятелност на територията на региона по линия на средствата за енергийна успеваемост, планувани в Националния проект за възобновяване и резистентност 2021-2026 година и Програма “Развитие на районите “ 2021-2027 година (ПРР). На срещата участва и зам.-областният шеф Иванка Петкова.

В Пловдив Стоименова разиска и въпроси, свързани със положението на постройката и офиса, в който се обитава Регионалният отдел на Южен централен регион - част от Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие”. 

По-късно денем заместник-министърът организира среща и с регионалния шеф на Варна Марио Смърков. С него бяха разискани разновидности за финансиране на целите на територията на област Варна през новия програмен интервал 2021- 2027 година и по-конкретно ролята на Плановете за интегрирано развиване на общините /ПИРО/ и опциите за финансиране със средства по новата ПРР 2021-2027 година и Националният проект за възобновяване и устойчивост(НПВУ).

Дискутирани бяха и въпроси, свързани със статута на рибарските пристанища, както и положението на брегозащитните уреди на територията на област Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР