Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в официалното

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в официалното
Коментари Харесай

460 деца стартираха в турнира Замората

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов взе участие в формалното разкриване на 21-ото издание на Международния шампионат “Замората “, който се организира през днешния ден и на следващия ден на столичния басейн “Спартак “. Надпреварата за деца и подрастващи в памет на неподражаемия треньор Стефан Попов е проведена от ПК “Левски " и е най-дълго провежданият плувен шампионат у нас.

Андонов изрече благодарности към уредниците, измежду които е и многократният притежател на Световната купа по плувен маратон Петър Стойчев, че за поредна година събират стотици млади плувци в оспорвано съревнование. Той почерта и значимостта на плувните спортове за развиването на младото потомство.

Тази година в конкуренцията се включват над 460 състезатели от 4 страни - България, Гърция, Сърбия и Северна Македония. В басейна влизат представители на 32 клуба, а шампионатът се провежда по разпоредбите на Международната федерация по плуване (ФИНА) с електронна измервателна система. Участниците са разпределени по възрастови групи - девойки и момчета, родени 2003/04, 2005/06, 2007/08, 2009 година и по-малки. Началото на шампионата беше обещано от деца с двигателни и ментални усложнения от фондация “Воден път ”

         Сред формалните посетители на откриването бяха още заместник-кметът на Столична община по направление “Култура, обучение, спорт и предварителна защита на зависимости ” доцент доктор Тодор Чобанов, генералният секретар на Българската федерация по плувни спортове Димитър Бобев и синът на Стефан Попов-Замората - Бранимир Попов, който е някогашен плувец.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР