Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова откри обучителен семинар

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова откри обучителен семинар
Коментари Харесай

ММС стартира обучителен семинар за директорите на спортните училища

Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова откри обучителен семинар за шефове и заместник-директори на спортни учебни заведения, проведен от ММС. В рамките на два дни (12-13 май) участниците ще бъдат осведомени с вероятностите за развиване на образователните заведения. В семинара вземат участие представители на 25 спортни учебни заведения от цялата страна.

" Убедена съм, че тази среща ще бъде извънредно ползотворна и градивна във връзка с нашето взаимоотношение и партньорство и ще даде съответни насоки за Вашата работа отсега нататък. Екипът на ММС желае да чуе проблемите и дружно да работим за тяхното решение. Да споделите Ваши оферти, които ще бъдат в полза на взаимната ни работа, тъй като дружно можем по-лесно да ги осъществяваме ", сподели зам.-министър Диана Иванова при откриването на събитието.

Тя насърчи участниците в семинара към обмяната на положителни практики в работата си с учениците.

" Спортните учебни заведения от ден на ден се утвърждават като центрове за създаване на запас за спорта за високи достижения в страната, което е видно от значимите достижения на нашите млади спортисти, множеството от които са Ваши ученици ", добави Иванова.

Тя беше безапелационна, че развиването на спортните учебни заведения е един от целите в политиката на ММС.

За образователната 2022/2023 година е одобрен държавен план-прием за 1828 възпитаници, които са разпределени в 67 паралелки. В спортните учебни заведения в страната се реализира профилирана подготовка по 31 типа спорт.

Диана Иванова връчи плакети за значителен принос за издигане престижа на българския спорт на шефа на 166 Спортно учебно заведение " Васил Левски " гр. София Нина Иванова, шефа Ружка Генова и заместник-директора по спортна активност Михаела Стайкова на Спортно учебно заведение " Васил Левски " гр. Пловдив.

Представено беше партньорството сред учебните заведения и НСА за обезпечаване на професионалното обучение на учениците и кариерното развиване на учителите по профилирана подготовка.

Прилагането на Националната изпитна стратегия за осъществяване на държавни изпити за придобиване на професионална подготовка по специалност " Помощник-треньор " в спортните учебни заведения беше показано от проф. Даниела Дашева, която беше началник на екипа, създал Програмата.

Директорите и заместник-директорите бяха осведомени и с методическите насоки за използване на нормативната уредба при приемане на възпитаници, пренасяне, смяна на свободни места, осъществяване на профилираната подготовка на учениците и други действия от компетентността на ММС.

Във втория ден на обучителния семинар (13 май) специалисти от министерството ще показват опциите за развиване на материалната база на държавните спортни учебни заведения.
 Министър Василев откри Европейската година на младежта в България
Министър Василев откри Европейската година на младежта в България

Министър Василев разгласи, че Годината ще протече под мотото “Устойчиво развиване – Европа 2050
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР