Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас

...
Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас
Коментари Харесай

IT център в София получи клас А сертификат за инвестиция

Заместник-министърът на нововъведенията и растежа Стефан Савов връчи документ клас „ А “ по реда на Закона за поощряване на вложенията на " Амадеус София Лабс " ЕООД. Компанията влага в основаването на център за осведомителни технологии в гр. София. Инвестицията е за близо половин милион лв. и ще сътвори 116 нови работни места в столицата.

На формалното връчване участва и Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения (БАИ).

-->

" Амадеус София Лабс " ще дава ИТ услуги в три посоки, свързани с планиране и създаване на артикули за разпространяване на въздушна, железопътна и хотелиерска подвижност, както и обвързваните с нея туристически артикули.

Зам.-министър Савов акцентира, че Министерството на нововъведенията и растежа, посредством БАИ, работи в посока да сътвори условия за задържане на квалифицирани фрагменти в България и за нови висококвалифицирани работни места.

„ С повече положителни образци като инвестицията на „ Амадеус “ ще се подкрепи икономическия напредък “, посочи той. Савов благодари на  Оливие Гитар, ръководещ шеф на компанията  в България, че са избрали за  осъществяване на инвестицията си точно страната ни. 

Платформата Amadeus Leisure е водеща на пазар за организация на свободно време в Европа и оперира с 250 снабдители на данни, 800 милиарда оферти и над 100 милиона поръчки дневно. Amadeus Leisure е високотехнологична платформа водач в туристическа промишленост, чийто клиенти резервират повече от 8 милиона пътувания. Дружеството проектира и построява артикули и решения за дистрибуция и продажба и на железопътни билети, а негови клиенти са както туристически организации, по този начин и железници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР