Заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов подаде оставка. Това съобщиха

...
Заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов подаде оставка. Това съобщиха
Коментари Харесай

В навечерието на изборите: Зам.-министър на електронното управление хвърли оставка

Заместник-министърът на електронното ръководство Благовест Кирилов подаде оставка. Това оповестиха от държавната осведомителна работа с уточнението, че Кирилов напуща поста по лично предпочитание. Мотиви не бяха посочени.
 
Самият Кирилов ги разкри с обява в своя Facebook профил няколко часа по-късно. От нея излиза наяве, че е се е отдръпнал заради противоречие с метода, по който се управлява повереното на министерството му сдружение „ Информационно обслужване “. То има основна роля при провеждането и наблюдението на изборите, които още веднъж наближават.
 
„ Има неща, с които не мога да направя компромис. Една от главните задания, които си сложих преди да приема поста в служебния кабинет, бе повече бистрота в “Информационно обслужване ”. За страдание това не се случи. Пример за това е изборът за самостоятелни членове на борда на шефовете. Той не беше съгласуван с класирането в състезанието, извършен от Агенцията за обществените предприятия и надзор “, написа Благовест Кирилов.
 
И индиректно дава да се разбере, че съгласно него съществува риск за честността и прозрачността при идните избори.
 
„ Във всяко свое деяние се управлявам от желанието да има бистрота на процеса, успеваемост на резултатите, както и да се отбрани националната сигурност. Предстои провеждането на нови избори. За тяхното обикновено протичане тези условия са основни. Когато едно или повече от трите бъдат застрашени, съществува риск за изборите “, твърди към този момент някогашният зам.-министър. По думите му предишните избори са били най-прозрачните с помощта на работата на министерството, което напусна.

Привечер от Българска социалистическа партия пък оповестиха, че сезират прокуратурата за „ готвена интервенция в изборите “. „ Припомняме, че Българска социалистическа партия към този момент сигнализирахме ОССЕ и ПАСЕ за неприемливата интервенция на служебното държавно управление в изборите, планувани за 02.04.2023 година Тогава изпратихме документи с съответни данни за следващото неприемливо вмешателство в идните изключителни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев “, се споделя в позицията на аленото управление.

„ За това към този момент свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента - зам.-министър на електронното ръководство от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от операция на изборите “, допълват от „ Позитано “ 20. Самият Кирилов пък е някогашен народен представител от левицата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР