Заместник министър-председателят по управление на европейските средства , служебният министър

...
Заместник министър-председателят по управление на европейските средства , служебният министър
Коментари Харесай

Трима служебни министри обсъдиха възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване в сектор туризъм

Заместник министър-председателят по ръководство на европейските средства, служебният министър на туризма доктор и на нововъведенията и растежа организираха работна среща по отношение на опциите за финансиране на  туристическия отрасъл по Плана за възобновяване и резистентност и европейските стратегии.

Това оповестиха от Министерство на туризма. 

По предложение на министъра на туризма беше признато специалисти от Министерски съвет и от отрасловите министерства да обединят старания и в къс интервал да приготвят разяснителна информация за опциите и периодите за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност и по европейските и оперативните стратегии. Всяко едно от министерствата ще излезе със свое мнение.

За облекчение на туристическия бранш Министерството на туризма ще популяризира осведомителна листовка с настоящата информация за хотелиерите по отношение на дейните стратегии, по които ще могат да аплайват.

„ В момента битува схващането, че туристическият бранш е изключен от Плана за възобновяване и резистентност, както и от европейските стратегии. Ще осигурим разяснителна информация, която да доближи до бизнеса. Това е една от дилемите ми през идващите два месеца “, съобщи министър Димитров.

По време на срещата специфичен акцент беше подложен върху идното кандидатстване на туристическия бизнес до края на годината по ограниченията за енергийно възобновяване на нежилищни здания.

Допустимите бенефициенти обгръщат микро/малки, междинни и огромни предприятия при най-вече 50% интензитет на предоставената безплатна финансова помощ.

Планираният запас е 617,7 млн. лв. единствено от Механизма за възобновяване и резистентност без спомагателното национално и частно съфинансиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР