Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда

...
Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда
Коментари Харесай

Споразумение по оценка на въздействието върху околната среда и стратегическа екологична оценка в трансграничен контекст

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов беше на публично посещаване в Белград, Република Сърбия, където организира двустранна среща с министъра на отбраната на околната среда на Република Сърбия госпожа Ирена Вуйович.

Двамата министри подписаха двустранно Споразумение по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и стратегическа екологична оценка (СЕО) в трансграничен подтекст. То цели да контролира изискванията и реда за осъществяване на процедурите и публичните съвещания, в т. ч. обществени чувания на териториите на двете страни, процедурата за продан на документи и нейното обществено обявяване и даването й на формалните езици на двете страни.

Одобрена беше Двугодишната стратегия за интервала 2022-2023 година за използване на Меморандума за съгласие сред двете министерства и за съдействие в региона на запазване на околната среда, подписан на 22 януари 2019 година в гр. Димитровград, Република Сърбия.

По време на двустранните диалози министрите разискаха настоящи въпроси в областта на околната среда и водите и показаха подготвеност за ползотворно бъдещо съдействие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР