Заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна Николова откри новия

...
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна Николова откри новия
Коментари Харесай

Обновеният лифт на Боровец - с капацитет 3 000 души/час


Заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна Николова откри новия шестседалков въжен превоз " Мартинови бараки експрес " в Боровец. „ Новото лифтово оборудване ще усъвършенства качеството на услугата за посетителите “, съобщи вицепремиерът и означи, че кандидатурата на София за хазаин на Младежката зимна олимпиада 2024г., която беше утвърдена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на Боровец. „ Имаме желание част от дисциплините да бъдат тук, което ще е опция за Боровец още веднъж да се съобщи на интернационалната сцена “, уточни вицепремиерът Николова. Тя акцентира, че страната ни има към момента необработен капацитет в тази посока, само че това би трябвало да става в унисон с концепцията за стабилно развиване, при прецизно съблюдаване на законодателството процедури. Вицепремиерът разиска дружно с кмета на община Самоков Владимир Георгиев, със заместник-министъра на туризма Любен Кънчев и с представители на „ Бороспорт “ подготовката на курорта за зимния сезон. Новият въжен превоз е с повишен потенциал до 3000 човека/час при доскорошен потенциал 1560 човека/час.Той заменя предходния четириседалков по съществуващата линия. Съоръжението е с новаторска технология и със доста нарастване на скоростта, което разрешава изкачването от долна до горна станция даава единствено 3 мин. и половина. Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика - Марияна Николова - посети зимния ни курорт, с цел да открие новия 6-седалков въжен превоз там. „ Новото лифтово оборудване ще усъвършенства качеството на услугата за посетителите. “, съобщи пред присъстващите вицепремиерът и означи, че кандидатурата на София за хазаин на Младежката зимна олимпиада през 2024 година, която беше утвърдена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на КК Боровец.
Новият въжен превоз е с повишен потенциал - до 3 000 души за час, при досегашните малко над 1 500 човека/час. оборудването заменя предходния 4-седалков въжен превоз по съществуващата към този момент линия. Особеност е, че е построен с новаторска технология и със доста нарастване на скоростта, което разрешава изкачването от долна до горна станция да става единствено 3 минути и половина.
„ Имаме желание част от дисциплините да бъдат тук, което ще е опция за курорта още веднъж да се съобщи на интернационалната сцена. “, уточни Марияна Николова. Тя акцентира, че България има към момента необработен капацитет в тази посока, само че това би трябвало да става в унисон с концепцията за стабилно развиване, при прецизно съблюдаване на законодателството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР