Заместник-министър Красимир Ципов подписа от името на Съвета на ЕС

...
Заместник-министър Красимир Ципов подписа от името на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Ще можем да пътуваме по-дълго без визи до шест островни държави

Заместник-министър Красимир Ципов подписа от името на Съвета на Европейски Съюз промените на споразуменията с Антигуа и Барбуда, Бахамските острови, Мавриций, Сейшелските острови и островите Сейнт Китс и Невис .

Споразуменията са в действие от 2010 година, а подписаните промени ще ги приведат в сходство с хоризонталните промени във визовото законодателство на Съюза от 2013 година

Промените в споразуменията ще разрешат на европейските жители да пътуват до шестте островни страни до 90 дни в границите на всеки 180-дневен интервал . Досега краткосрочните визити бяха до 60 дни в границите на 3 месеца след датата на първото влизане.

За последващи пътувания се постановяваше да се желае виза . С подписаните през днешния ден промени ще се облекчи изчисляването на престоя на европейски жители и ще се улеснят контактите сред хората.

" Измененията, които подписваме, са не просто механически промени на съществуващите съглашения, с цел да бъдат приведени те в сходство с разрастващото законодателство на Европейски Съюз. Това, което вършим през днешния ден, е да потвърдим задачите, които си поставихме през 2009 година - да поддържаме другарството сред нашите нации, като даваме опция на жителите ни да пътуват без визи на територията на съответната страна ", съобщи заместник-министър Ципов на формалната гала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР