Заместник-миистърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви, че

...
Заместник-миистърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви, че
Коментари Харесай

Рябков: Русия е готова за война с НАТО

Заместник-миистърът на външните работи на Русия Сергей Рябков съобщи, че не изключва въоръжен спор сред Руската федерация и НАТО и че връзките към този момент не могат да бъдат възобновени, оповестяват съветски медии, представени от „ Фокус “.

Рябков отговори на въпрос дали може да се чака въоръжен спор в бъдеще: " Зависи от Северноатлантическия алианс.

Изборът е напълно на страната на НАТО. Ние сме подготвени, както към този момент беше показано, да пазиме нашите национални ползи с всички сили и средства на наше разположение “.

Той съобщи, че е невероятно да се " протяга ръка безпределно “ на ползите на Русия и че " хората, които не престават да тестват силата ни, явно имат вяра, че няма граници за личната им игра за повишение на залозите, само че те може да са измежду тези, които може да изгубят тежко в тази игра “.

" Не мисля, че връзките сред Русия и НАТО ще бъдат възобновени под една или друга форма в обозримо бъдеще. Това е изключено както от кардинални, по този начин и от практични съображения. Ако някой на Запад счита, че имаме потребност от тези връзки, че в един миг ще дойдем и ще желаяме тяхното възобновяване, тогава това е най-голямата илюзия “, съобщи дипломатът.

Руският формален представител добави, че Русия " преди е била подготвена да договаря единствено на равноправна и взаимно уважителна основа “.

" А в този момент, на фона на протичащото се, даже не мога да си показва обстановката и подтекста, в който това е допустимо “, приключи Рябков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР