Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина

...
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина
Коментари Харесай

Откриха Работилница на Дядо Коледа в Благоевград

Заместник-кметът по просвета и филантропични действия на община Благоевград Христина Шопова откри Работилница на Дядо Коледа. Тя поздрави ръководителите и участниците в самодейността, като им пожела сполучлива работа. 
" Изключително ми е прелестно на днешния ден, за пета поредна година, да открия Работилница на Дядо Коледа. Инициативата за децата на Благоевград потвърди, че има своето място в културния календар, изключително в най-светлините коледни празници ", сподели заместник-кметът Христина Шопова и благодари на домакините от Общинска градска изложба. 
" Идеята е да срещнем изкуствата, да срещнем и децата с изкуството, да отворим сетивата им и аз съм сигурна, че измежду картините, те ще творят още по- красиви неща. Децата на Благоевград са потвърдили, че са доста изобретателни, доста сръчни и доста умни и аз стоя зад думите си с доста причини и изказвания, тъй като знам всекидневно какво правят и по какъв начин работят. Искам да благодаря на родителите, по тази причина, че подкрепяте децата си във всички тези начинания и сте наши коректори. Имаме потребност и от това, само че най-много благодаря, тъй като подтиквате децата си всекидневно да бъдат в разнообразни школи, да работят с изкуството. Това основава едно ново потомство ", добави Христина Шопова, заместник- кмет на Община Благоевград. Тя съобщи изрично, че ще Общината ще продължи да поддържа и ще оказва помощ за реализирането на концепциите на децата на Благоевград. Специални благодарности бяха изказани на преподавателите, които водят и предават своите познания на благоевградските деца. " Пожелавам на всички щастливи, радостни коледни празници! Мотото на коледната стратегия е " Сподели обич, показа положително... " и съм сигурна, че когато човек прави положително, то се връща, тъй че в случай че умножим всички положителното, то ще се върне към нас и към нашия град " добави заместник- кметът Христина Шопова.
Градска художествена изложба в Благоевград се трансформира в същинска креативна работилница,а в джуджета се превъплътиха малчугани от града. Пъстра, празнична стратегия в първия ден на работилницата, показаха гениите от Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград. В уютното пространство на галерията до 22 декември, от 9.00 до 17.00 часа ще творят над 1000 деца от града. Помощниците на Дядо Коледа ще рисуват, създават коледни декорации и дарове за своите фамилии и другари.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР