Заместник-кметът на Велико Търново по хуманитарни дейности Нейко Генчев е

...
Заместник-кметът на Велико Търново по хуманитарни дейности Нейко Генчев е
Коментари Харесай

Нейко Генчев влезе в настоятелството на Фондация „Глобални библиотеки

Заместник-кметът на Велико Търново по филантропични действия Нейко Генчев е определен за представител на Сдружението на общините в настоятелството на Фондация „ Глобални библиотеки – България ". Това е управителният орган на фондацията, учредена през 2013-а година, който подсигурява осъществяването на задачата и задачите й в народен и интернационален проект, прецизираха от сдружението на кметовете.

„ Силно имам вяра във Вашата персонална и професионална ангажираност към политиките в областта на културата, изкуствата и образованието и съм уверена в положителното ни партньорство ", обръща се към Нейко Генчев Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на НСОРБ.

Настоятелството на ФГББ се състои от шестима членове, които се избират за период от 5 години без ограничаване в броя на мандатите. Освен Нейко Генчев, в сегашния му състав бяха одобрени: Николай Дойнов - ръководител на Съюза на националните читалища, Бисера Йосифова - изпълнителен шеф на НДФ „ 13 века България ", Ваня Грашкина – заместник-председател на ББИА, Валентин Мундров – заместник-министър на електронното ръководство и Амелия Гешева – заместник-министър на културата.

Фондация „ Глобални библиотеки – България " работи с мрежа от над 1000 библиотеки (регионални, общински и читалищни), покриващи 260 общини в страната, които в доста случаи са единственото място за достъп до осведомителни запаси и услуги за популацията. Това демонстрира особената роля и огромното значение на Фондацията за обезпечаването на положителни условия за личностно и общностно развиване, което е причина за повишение качеството на живот.

Фондацията влиза в 2024-а година с извънредно виновни задания - през Плана за възобновяване и резистентност да се сътвори механизъм за създаване на 800 цифрови хъба, които ще са ситуирани в читалищата в страната. Целта е образование в цифрови умения за работа с компютър, за достъп на хора без електронни устройства до услуги и осъществяване на разнообразни действия. Всичко това е обвързвано с подготовката на личен състав и основаване на условия, в това число внедряване на компютърна и информационна техника и софтуерни артикули в големи за страната ни мащаби.

Продължава и работата по съгласуване на процеса на цялостната цифровизация в страната, както и съответно – по дигитализацията на библиотечните сбирки, основаване на Единен народен портал за достъп до тях и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР