Заместник-кметът на Пловдив по културата и туризма инж. Александър Държиков

...
Заместник-кметът на Пловдив по културата и туризма инж. Александър Държиков
Коментари Харесай

Стартира първото издание на най-новото кулинарно шоу – фестивалът „Вкусът на Пловдив”

Заместник-кметът на Пловдив по културата и туризма инж. Александър Държиков откри през днешния ден след обед първото издание на най-новото кулинарно шоу – фестивала „ Вкусът на Пловдив Коледа 2017 ”. Този петък и тази събота от 14 до 19 часа на третия етаж в МОЛ Марково тепе изявени пловдивски заведения за хранене и производители на локални храни и питиета ще показват своята кухня и продукция, началник готвачи ще покажат изделията си пред очите на посетителите, които ще могат да пробват другите усети на пловдивските заведения и производители.

Амбицията на уредниците – Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив “ и Регионална занаятчийска камара – Пловдив в партньорство с Община Пловдив, Общинско дружество „ Туризъм “ – Пловдив, МОЛ „ Марково тепе “, БХРА, фондация LocalFood.bg и Асоциация на професионалните готвачи – Пловдив, е през идващите години фестивалът да се развива, уголемява и дообогатява.

Гост – водещ на тазгодишното издание е Иван Звездев, откъдето се ражда и името на събитието – „ Иван Звездев и звездни пловдивски заведения за хранене “. В програмата на представянето са включени и доста занимателни игри за публиката и коледни изненади.

Ученици от професионалната гимназия по туризъм „ Д-р Асен Златаров “ ще асистират на началник готвачите и производителите на храни. Между звездите на тазгодишното дебютно издание на фестивала са веригата сладкарници „ Долче Фелини “ и заведенията за хранене „ Хемингуей “, „ Торро Гранде “, „ Ноте ди вино “ и „ Сол и пипер “, носители на огромните награди на туристическия отрасъл за 2017 година Участват също именити и обичани пловдивски заведения като „ Одеон “ и „ Рая “, Бир стоп – Пловдив, голям брой производители на сладкарски и хлебни произведения, мед и медни артикули. Всичко се случва на фона на тематични камерни осъществявания на прелестните девойки от квартет „ Класик Вю “ – Пловдив и Девическа хорова групировка „ Евмолпея “.
 11-5  10-9  12-5  14-3  6-11  13-5  7-8  8-8  9-7  5-8  4-9  3-10  2-14  1-17
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР