Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на откриването

...
Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на откриването
Коментари Харесай

Заместник-кметът Хабибе Расим пожела „На добър час!“ на лятна академия „1, 2, 3 Старт!“

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе посетител на откриването на лятна академия „ 1, 2, 3 Старт! “.

60 деца от предучилищна възраст до 4 клас вземат участие в новата самодейност. С тях ще работят младежи, най-вече почнали педагогическата си кариера през Фондация „ Заедно в час “. Лятната академия е основана по прилика на „ Старт Академия “, която действа в София. Инициаторите да се случи в Разград са: Кристиян Димитров, Анна Бисет, Стоян Михайлов, Пламена Димитрова, Деница Василева.

Лятната академия се обитава в постройката на някогашния Междуучилищен център, която е общинска благосъстоятелност, употребява се от ЦПЛР ЦУТНТ. През множеството време заниманията със записаните 60 деца ще са в прелестната градина на МУЦ, само че ще употребяват и пространствата. Занятията са предиобед от 9,00 до 12,30 ч. в продължение на три седмици.

Заместник-кметът Хабибе Расим пожела „ На добър час! “ на чудесната самодейност и изрази поддръжката на управлението на локалната администрация за сходни прояви, ангажирани с насърчаване на уменията и креативните качества на децата на Разград. Тя разяснява, че в тази активност децата би трябвало да бъдат направлявани от знаещи и можещи учители като младежите от Лятна академия „ 1, 2, 3 Старт “, които могат да дадат тенденция и ново развиване на креативните благоприятни условия на малчуганите, а също и да развият университетските им познания. Г-жа Расим пожела на децата през трите седмици на академията да основат нови другарства, да се забавляват и да усвояват нови познания и умения.

Приветствия към децата, учителите и родителите насочиха и началникът на Регионалното ръководство на образованието Ангел Петков, шефът на дирекция в Областна администрация Светлин Симеонов, както и Дияна Славова от Фондация „ Обществен дарителски фонд за Разград “, която, както основателите на Лятната академия прецизираха, ги поддържа от възникването на концепцията. Освен на нея те благодариха и на всички останали организации, структури, частни лица, компании, ангажирани с тяхната идея и подкрепили ги по друг метод: „ Пилко “ЕООД, „ Млин-97 “АД, „ Фондация „ Заедно в час “, Община Разград, Регионално ръководство на образованието-Разград, ЦПЛР ЦУТНТ, ресторант „ Лес “, Куиз Разград, Мотоклуб „ Windows sons Bulgaria “, Таня Тодорова – шеф на РИМ-Разград, Джипо Джипов, Мартин Нешев, родители на деца от 1 “б “ клас от ОУ “Васил Левски “-Разград, Боряна Маркова и Цветелин Петков, Цвятко Русев – Валли-10, Стефан Иванов, Ивелина Енчева.

Преди приветствията от формалните лица иподякон Илиян Чолев отслужи молебен за здраве и сполучливо начало на самодейността, а след поздравите започнаха занимателните и потребни занимания за децата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР