Заместник-кметът на обсадения южен украински град Мариупол заяви, че не

...
Заместник-кметът на обсадения южен украински град Мариупол заяви, че не
Коментари Харесай

Погребват убитите в Мариупол в масови гробове

Заместник-кметът на обсадения южен украински град Мариупол съобщи, че не знае какъв брой души са били убити общо в града, само че последната цифра е 1207. Това са „ единствено телата, които събирахме от улицата “, съобщи Сергей Орлов пред Би Би Си.

От дни Мариупол е обсаден от съветската войска. Руските нашественици обстрелват непрекъснато цивилни обекти, избивайки невъоръжени дами, деца и възрастни хора. Орлов сподели, че досега 47 души са били заровени в всеобщ гроб, защото не е било допустимо да се стигне до гробищата отвън града. „ Не всички от жертвите бяха разпознати “, добави той.

Орлов сподели, че не е било допустимо да се изтеглят хора от града или да се докара помощ. Около 100 души, опитващи се да избягат с персонални коли, е трябвало да се върнат в сряда, сподели той, откакто съветските сили на контролно-пропускателен пункт са почнали да стрелят към тях. Международният комитет на Червения кръст съобщи, че доста хора в обсадения град Мариупол към този момент са останали без храна за децата си.

Репортер на AP е посетил всеобщ гроб в Мариупол и съобщи, че голяма част от заровените са били убити при интензивния обстрел на съветските бойци. Агресорите нападнаха и детска болница в града. Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, а град Мариупол е една от главните цели на нашествениците. Мариупол заема основна стратегическа позиция в Азовско море, разделяйки съветските сили на анексирания Кримски полуостров и подкрепяните от Москва сепаратистки войски в Източна Украйна.

A mass grave in Mariupol (The South-East of Ukraine, Donetsk region). People have no possibility to bury killed citizens properly due to constant shelling of the city
— UKRAINE UPDATES (@UkraineWWIII)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР